1 de 10

El Carnestoltes de Solsona 2018. Josep Maria Pensí

per Ramon Estany, Solsona | 10 de febrer de 2018 a les 23:01 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 10 de febrer de 2018 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.

Foto: Ramon Estany


El Carnestoltes de Solsona 2018 ja té cara, i és una persona molt vinculada amb el Carnaval, podriem dir, clau, jugant amb les paraules i amb el seu ofici, ja que té una empresa de portes. Parlem del Josep M. Pensí, que va ser president de la Junta del Carnaval i actualment continua col·laborant-hi molt activament.

Josep M. Pensí, Carnestoltes 2018 de Solsona Foto: Ramon Estany


El Carnestoltes 2018 ha desfilat al final de la rua del Carnaval, damunt d'un luxós cotxe d'època descapotable, i saludant al públic i llençant uns devantals de cuina (Pensí és el cuinar oficial de molts àpats populars del Carnaval).
Un cop al portal del Carrer Castell, el nou Carnestoltes ha baixat del cotxe i l'ajuntament del Carnaval li ha lliurat la clau de la ciutat, per tot seguit pujar a una plataforma que lluia al davant una gran paella i que la dut fins a la Plaça Major de Solsona on ha estat proclamat oficialment per la multitud.

Foto: Ramon Estany


A continuació, el diàleg que les presentadores de l'acte, Elis Colell i Ester Espluga, han ofert per donar la benvinguda al rei Carnestoltes.
Elis- El primer objectiu del nostre full de ruta...

Ester- És la independència!!!
Elis- És presentar l'únic rei que deixem entrar a la nostra ciutat, el nostre rei Carnestoltes!

Ester-  Exacte, l'únic rei no imposat que a diferència dels altres, treballa i ens fa trempar.
Elis- A unes més que altres, eh!
Ester- Això t'ha quedat un pelet heteropatriarcal...
Elis- Ho diu el guió..
Ester-Aquest any, el rei Carnestoltes no necessita la clau de la ciutat ja que les té totes, per qué de portes  i de claus en sap un munt.
Elis- Ha estat membre de la Junta de l'Associació de Festes del Carnaval durant molts anys, i també n'ha estat president.
Ester- Persona molt activa dins la festa i que aquests últims anys s'ha convertit en el cuiner oficial del Carnaval. Osti, que bons els callos de dijous. Boníssims.
Elis- I a més a més m'han dit que és d'una secta.
Totes dues- Donem la benvinguda al Carnestoltes 2018, Josep M. Pensí!!!!!!

Foto: Ramon Estany

 

Foto: Ramon Estany


 

 

Participació