Imatges i dansa acompanyen el Concert de Nadal de l'Orfeó

per Ramon Estany, 27 de desembre de 2011 a les 22:18 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 27 de desembre de 2011 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
El concert va combinar dansa i imatges amb la música Foto: Ramon Estany

El diumenge 25 de desembre l'orfeó Nova Solsona va ser fidel a la tradició i va omplir la catedral de Solsona amb un nombrós públic, prop de 300 persones, per gaudir de l'esperat concert de Nadal. Un acte que va comptar amb la presència de l'alcalde de Solsona, el president del Consell Comarcal, i el Capítol Catedral, així com socis protectors de l'Orfeó i públic en general.


Enguany, l'Orfeó va preparar un espectacle que combinava música i paraula amb la dansa, gràcies a la col·laboració d'Issimm Dansa de Cardona, i també de la imatge, a través de l'alumnat del Curs de Fotografia de l'Aula d'Adults.
La primera part de la vetllada musical  va consistir en la interpretació de cançons populars de nadal catalanes, com "El petit vailet", "La música de l'alegre Jan", "Fum, Fum, Fum", "El dimoni escuat", "El noi de la mare", "El cant dels ocells" i "Ara que el món s'ha adormit".
La segona part es va dedicar a les nadales d'arreu del món, tot fent un recorregut per diversos països: "Ding, Dong! Joia dalt dels cels" (anglesa), "Fes non non" (polonesa), "L'Anunciació" (ucraïnesa), "Mimikantasua" (japonesa), "Natal" (portuguesa), "Huahuanaca" (boliviana), "Carnavalito de Nochebuena" (altiplà de Bolívia) i "African Noel" (africana).
Per desitjar bones festes, l'Orfeó va escollir una nadala guanyadora del certàmen del Consell Comarcal escrita per la Nicola Roca.

Les nadales van ser cantades per l'Orfeó Nova Solsona dirigit per Anna Camps i amb la pianista Judit Aloy. Els ballarins d'Issimm dansa van ser Anna Novelles, Sílvia Leal i Víctor González.
 

Agraïments al final del concert Foto: Ramon Estany La dansa es podia veure projectada en una gran pantalla Foto: Ramon Estany

 

Participació