Una quarantena d’empresaris i autònoms assisteixen a la primera sessió informativa «Estem al dia»

Els assistents valoren molt positivament la sessió que va tractar les darreres novetats legislatives del treball autònom

per Redacció, Solsonès, 12 de gener de 2018 a les 15:42 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 12 de gener de 2018 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.

La sala Francesca de Llobera es va omplir aquest dijous, a primera hora de la tarda, en la primera sessió dirigida a autònoms i empresaris per tal d’informar en relació a les novetats de la Llei de Reformes Urgents del treball autònom, a càrrec de l’Assessoria Biols de Solsona.

Nova tarifa plana per a persones emprenedores
En la xerrada es va informar que a partir de l’1 de gener de 2018, s’aprova nova tarifa plana, no compatible amb l’antiga, la qual requereix no haver estat autònom els darrers 2 anys. Els nous imports són 50 euros mensuals durant 12 mesos (sempre que s'opti per Base Mínima) en cas contrari serà la minoració fins el 80% de la base escollida). Es contempla la reducció del 50% de la Base de cotització els 6 mesos següents, el 30% de reducció de la Base de Cotització durant els 3 mesos següents i el 30% de bonificació de la Base de Cotització dels 3 mesos següents. En dones menors de 35 i homes de 30 anys, a més a més, una bonificació addicional durant 12 mesos a la finalització de les millores esmentades, consistents en un 30% de la base de cotització.
Conciliació familiar vs laboral
Pel que fa a aquest aspecte que s’estableix una bonificació del 100% en la cotització de
l’autònom, durant un període de 12 mesos sempre que es donin les següents situacions: guarda legal d’un menor de 12 anys (encara que els compleixi abans dels 12

mesos), cura d’un familiar  (fins a segon grau) amb acreditació de dependència o familiar amb grau de discapacitat acreditat de més del 33%. El càlcul de les bonificacions serà el promig dels últims 12 mesos o la part proporcional en que estigui d’alta al RETA.
En el cas de maternitat, paternitat, adopció, guarda amb fins d’adopció, acolliment, perill durant l’embaràs o lactància natural, s’estableix una bonificació del 100% durant el gaudi de la mateixa, sempre i quan durin almenys 1 mes. El càlcul de la prestació en cas de maternitat i paternitat serà en funció dels últims 6 mesos, no de 12 mesos com en la resta (disposició final quarta) vigència 01/03/2018.
Pel què fa a la reincorporació després de la maternitat, adopció, guarda amb fins d’adopció i acolliment i tutela, es gaudirà d’una bonificació consistent en una quota mínima de 50 euros mensuals durant 12 mesos (sempre que s’opti per la base mínima)
o del 80% de reducció en cas que estigui per sobre.

Jubilació activa
Respecte a la jubilació activa, aquesta es millora passant del 50% al 100% del cobrament de la prestació per vellesa (mínim 65 anys i 37 anys cotitzats) i sempre que l’autònom mantingui l’activitat per compte propi i acrediti tenir, almenys, un treballador per compte aliè. Només és apta per a Autònoms Persones Físiques.
Procediment: l’autònom amb Jubilació activa del 50% haurà de sol·licitar en el termini de 90 dies naturals des de la publicació d’aquesta norma (26/10/2017) la sol·licitud d’aquesta ampliació (del 50% al 100%). En aquest cas, cal contemplar la indemnització als treballadors.
Diversos emprenedors a la sessió van qualificar com a “molt interessant” i que “van molt bé per posar-se al dia”.
Aquesta sessió, emmarcada dins el programa Catalunya Emprèn, rep el suport del Departament d’Empresa i Coneixement i el cofinançament del Fons Social Europeu.

 

Participació