Escola Arrels

Ajudem als refugiats

per Ramon Estany, Solsona, 12 de gener de 2018 a les 09:40 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 12 de gener de 2018 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
 
 

Aquest curs l’alumnat de 3r d’ESO A de l’Escola Arrels ens hem proposat ajudar els refugiats. Dins l’entrenament d’habilitats emprenedores, hem escollit dur a terme un projecte social en el qual puguem aportar el nostre granet de sorra per ajudar aquestes persones que han hagut de deixar enrere els seus orígens buscant altres portes obertes.


Ara bé, qui són els refugiats? En quina situació es troben actualment? Podem fer res per ajudar-los? Com els està acollint Europa? Calia començar resolent aquests interrogants i molts d’altres. Per aquest motiu, durant el mes de desembre vam buscar diferents contactes que ens poguessin donar informació de primera mà.

El dilluns 4 de desembre vam poder conèixer la Marta Closa, una ex-alumna de l'escola que va estar a Grècia fent de voluntària en un camp de refugiats.  L'experiència de la Marta ens ha motivat molt i ens ha fet interessar encara més en el tema. Ens ha sorprès que la Marta emprengués el viatge sola i ens va fer reflexionar en el fet que, si desitgem molt alguna cosa, amb esforç ho podem aconseguir. Testimonis com el seu ens ensenyen a ser més humans.

Uns dies més tard, el dijous 14, va venir a veure’ns la coordinadora de la Creu Roja de Solsona, la Núria Barcons, i ens va explicar el projecte en el que està treballant actualment la Creu Roja de la província de Lleida.

El projecte consisteix en un joc anomenat "The Real Pursuit", un joc de grans mides l’objectiu del qual és conscienciar a la gent sobre el que està passant actualment amb els refugiats a partir d'històries reals.


Des d'aquí volem agrair a la Marta, la Núria i a tots els voluntaris la seva sensibilitat i predisposició per aconseguir un món millor i més just.

 

Participació