Les obres del carrer de Sant Miquel de Solsona obliguen a fer canvis en la mobilitat del nucli antic

L’Ajuntament malda per tenir els treballs el màxim d’avançats a final de febrer++

per Redacció, Solsona, 11 de gener de 2018 a les 14:12 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 11 de gener de 2018 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.

Les obres d’urbanització del tram inferior del carrer de Sant Miquel de Solsona obliguen a tallar el trànsit al portal del Pont i a l’encreuament amb el carrer de Sant Llorenç fins al març. Aquesta setmana l’Ajuntament ha distribuït un comunicat entre veïns i establiments d’una part del nucli antic per recordar-los les alternatives de mobilitat durant aquest període.

L’entrada i sortida de vehicles per a les proximitats del carrer de Sant Miquel és possible pel carrer de la Regata i la plaça de Palau. Igualment, se surt també pel carrer de Llobera. La pilona de la plaça de Palau s’ha programat amb el mateix horari que la del portal del Pont, i veïns i comerciants poden activar-ne la baixada amb la mateixa tarja de proximitat.
Per Carnaval, del 8 al 14 de febrer, la plaça Major es veurà afectada per restriccions puntuals del trànsit, com cada any. En aquests casos, sempre es podrà accedir al nucli antic per carrer de la Regata. El divendres 9, d’altra banda, a causa de la baixada de boits, serà permesa la circulació pel carrer de Llobera en sentit contrari.  
Seguint el model de l’entorn
Pel que fa a les obres d’urbanització, una vegada extrets els paviments actuals, durant aquest mes es procedirà a la prospecció i intervenció arqueològica del tram afectat. Posteriorment, se’n renovaran els serveis soterrats. Finalment, les darreres setmanes de l’actuació es dedicaran a la restitució del paviment amb una solució urbanística similar a la dels carrers de l’entorn reconstruïts els darrers anys, com el de Sant Llorenç. Això passa per la supressió de les voreres i la col·locació de llambordes de pedra del país al centre i lloses als laterals.

La intervenció arqueològica i la pavimentació són executades per Constructora de Solsona, mentre que Obres Pardalé s’encarregarà de l’adequació dels serveis. L’obra té un import total de 117.626 euros i es finança amb una partida pressupostària del 2017. Si bé la intenció inicial era començar-la el desembre passat, l’Ajuntament va optar per ajornar-la fins passat la campanya nadalenca després que l’alcalde, David Rodríguez, i els regidors d’Urbanisme i del Nucli Antic, Rosó Barrera i Ramon Xandri, es reunissin amb representants de la UBIC i l’Associació de Veïns del Nucli Antic.
Ara, malgrat que aquesta intervenció obligarà a modificar l’itinerari d’alguns actes del Carnaval, l’alcalde assegura que no es pot diferir més pel compliment pressupostari. Per aquest motiu es malda per tenir els treballs el màxim d’avançats a final de febrer.
 

 

Participació