Projecte Leader

Creen una guia de serveis i recursos al món rural

Viure a rural facilita l’accés als recursos i serveis que es poden trobar als municipis rurals

per Redacció, Solsonès, 10 de gener de 2018 a les 19:55 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 10 de gener de 2018 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.


En el marc del  projecte LEADER ODISSEU per a afavorir el retorn del talent jove al món rural s’ha creat la plataforma virtual Viure a rural (https://viurearural.cat) que vol facilitar l’accés als recursos i serveis que podem trobar en els municipis rurals Leader de Catalunya. Des d’un mateix lloc web es proporciona informació bàsica, útil i actualitzada dels recursos d’aquests territoris molt diversos que tenen en comú identitats rurals.


Viure a rural sorgeix amb la idea de visualitzar les comarques rurals Leader catalanes com a lloc on treballar i residir més enllà d’un destí turístic, ja que es coneixen experiències europees que han vetllat per tenir un espai de referència o d’acollida a aquests territoris que els faci més accessibles, especialment per a persones que no en són originàries. Amb la voluntat d’apropar i visibilitzar aquests territoris i llurs recursos i serveis hem creat aquesta eina per a tothom que ho necessiti: joves que volen establir-se o retornar, famílies que inicien el seu projecte en un entorn rural, empreses i entitats que volen posar en marxa nous projectes…

En aquesta plataforma hi podreu trobar tots aquells recursos, en l’actualitat 1.243,  que tenen a veure amb la vida quotidiana de les persones, a nivell individual i col·lectiu, com són: habitatge, treball i emprenedoria, salut, esports, educació, lleure, cultura i medi ambient.

El projecte Odisseu per al retorn i la inserció laboral de joves al medi rural és un projecte impulsat pel DARP, per la Direcció General de Joventut amb el cofinançament del FEADER, amb  la col·laboració d’ARCA i la Fundació del Món Rural.

 

Participació