El director dels Serveis Territorials d’Agricultura a la Catalunya Central visita el Consell

En la seva visita a l’ens comarcal, Ramon Lletjós, va informar del balanç de la gestió de govern així com de les actuacions i estratègies a seguir

per Redacció, Solsonès, 10 de gener de 2018 a les 16:34 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 10 de gener de 2018 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.

El director dels serveis territorials d’Agricultura a la Catalunya Central, Ramon Lletjós, va visitar dijous passat el Consell Comarcal del Solsonès on va aprofitar per fer balanç del desplegament dels Serveis Territorials a la Catalunya Central i informar en relació a les actuacions previstes pel departament al Solsonès.


Lletjós, que va aprofitar per reivindicar el serveis territorials per la seva proximitat, rapidesa i agilització dels tràmits a favor de l’administrat.

Trasllat de l’Oficina Comarcal d’Agricultura

El responsable dels serveis territorials d’Agricultura a la Catalunya Central, va informar del proper trasllat de l’Oficina Comarcal i de l’oficina dels Agents Rurals al costat de l’edifici del Centre Tecnològic Forestal de Catalunya (antic CEDRICAT) amb l’objectiu de racionalitzar els recursos i millorar la prestació de serveis. Aquesta mesura, que va indicar que es troba en una fase molt avançada, es preveu dur-la a terme abans de l’estiu.

Processionària


Una altra de les qüestions que genera força preocupació és la processionària, la qual, com a possible conseqüència del canvi climàtic, cada vegada està afectant a cotes més altes. Lletjós va reconèixer que aquest tractament ve limitat per qüestions pressupostàries, si bé va anunciar que es mirarà de fer un tractament important al Solsonès. Benjamí Puig, vicepresident del Consell Comarcal del Solsonès, va reconèixer que en les hectàrees que s’han tractat per aquesta plaga hi ha hagut un bon resultat.

Dejeccions ramaderes i fauna salvatge

Dos dels principals problemes que es presenten en la demarcació de la Catalunya Central són el de les dejeccions ramaderes i el de la fauna salvatge. Pel què fa a la primera, Lletjós va anunciar un nou decret de dejeccions durant el primer semestre de 2018 en el qual es mirarà de posar ordre establint processos sancionadors. Pel què fa a la fauna salvatge, va informar d’un pla que preveu regular la seva població, principalment cabirols i porc senglar. Aquesta actuació, va reconèixer, ha de comptar amb el coneixement i implicació de les diverses entitats i agents del territori, així com cossos de seguretat.

Criteri en actuacions en sòl no urbanitzable

Ramon Lletjós va assabentar que des d’abril del 2017 s’ha avançat en la sensibilitat en tractar les actuacions en sòl no urbanitzable, destacant un canvi de paradigma i una clara voluntat “que la gent s’estigui al territori”. Aquesta nova política, gràcies també a la bona relació entre els departaments de Territori i Agricultura, vol facilitar que la gent pugui viure al costat de l’explotació. En aquest sentit, el vicepresident del Consell Comarcal, Benjamí Puig, va reconèixer que s’ha avançat molt en aquest assumpte, ja que algunes actuacions en disseminat poden obtenir autorització per part de l’ajuntament.

 

Participació