Comencen les obres de condicionament de la plaça de l’edifici Àries de Solsona

Paral·lelament, aquesta setmana s’instal·larà un parc infantil inclusiu a la plaça de Tauro

per Redacció, Solsona, 8 de gener de 2018 a les 16:07 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 8 de gener de 2018 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.

Foto: Ramon Estany


Aquest dilluns s’han iniciat els treballs per dignificar definitivament la plaça de l’edifici Àries de Solsona, situada a l’entrada més monumental de la ciutat. El projecte, redactat pels serveis tècnics municipals i consensuat amb els propietaris de l’edifici, consisteix a eliminar els desnivells, refer els diferents paviments, millorar l’enllumenat, i ampliar la zona per a vianants, tot mantenint l’espai central com a aparcament públic. 

 
Aquesta intervenció s’executarà en un termini de dos mesos, període durant el qual l’indret quedarà completament tancat al trànsit de vehicles. Les obres prèvies –enderrocs, moviment de terres, recollida d’aigües pluvials i vorada nova– aniran a càrrec de Construccions Joan Colell per un import de 25.690 euros; el nou enllumenat ha estat adjudicat a Instal•lacions Xavi Díaz per 13.135 euros, mentre que els treballs de pavimentació i acabats els realitzarà Construccions Josep Clotet amb un cost de 60.496 euros.  
 
Les obres afecten un espai total de 1.104 metres quadrats delimitat per l’edifici Àries, el carrer de la Bòfia i l’avinguda del Pont. Actualment, la plaça, que es va arranjar de forma provisional el juny del 2016, presenta una barreja de materials i el panot està força deteriorat. La rehabilitació farà l’espai completament accessible i vol donar-li una imatge urbanística de conjunt, si bé quedarà clarament diferenciat l’àmbit d’estacionament del de passeig per a vianants. 

 
La zona central, de 467 metres quadrats, tindrà un acabat de formigó remolinat mecànicament, mentre que les zones destinades a vianants, que s’eixamplaran, seran pavimentades amb lloses de formigó de color gris cendra del mateix model que l’utilitzat a la plaça de l’edifici Tauro, a l’altre costat de l’avinguda del Pont. Així mateix, es millorarà la barana de seguretat per adaptar-la a la normativa. 
 
També s’aprofitarà l’actuació per modificar lleugerament el traçat de la vorada a la zona de parada de bus de l’avinguda del Pont per tal de millorar l’amplada d’aquesta plaça, ja que actualment quan el vehicle hi para ha d’envair el carril de circulació.  
 
Aquesta plaça va passar a ser de propietat municipal arran d’un acord de cessió signat el febrer del 2016 entre l’Ajuntament i els propietaris d’Àries. Entre altres mesures, el consistori s’hi comprometia a dignificar l’espai definitivament a partir d’una proposta urbanística consensuada. 
 
 

Espai de jocs inclusiu 

 Paral•lelament, aquest dimarts és previst que comencin a instal•lar un parc infantil a la plaça de l’edifici Tauro, que fins al 2014 també tenia la condició de privada, malgrat que tant la configuració de l’espai com la ubicació l’havien convertit amb els anys en un indret d’ús públic. 
 
El parc, que s’ubicarà a la part central de la plaça, serà apte per a infants de 3 a 12 anys, inclosos aquells que tinguin mobilitat reduïda o altres tipus de discapacitats. Serà delimitat per una tanca de fusta i constarà de tres elements: un gronxador i dues estructures multijocs, una de les quals inclourà activitats sensorials. El paviment, de 110 metres quadrats, serà de cautxú continuat. Aquestes estructures s’han adjudicat a l’empresa Happy Ludic per un import de 20.560 euros. 
 
En una reunió de responsables municipals i representants dels propietaris de l’edifici van aparèixer opinions contràries a la instal•lació d’aquest espai infantil. Fins i tot l’oposició va posar de manifest aquesta manca de consens en un Ple municipal. No obstant això, la regidora d’Urbanisme, Rosó Barrera, recorda que “l’espai és municipal i l’Ajuntament ha de valorar l’interès general per al conjunt de la ciutat de les actuacions que es duen a terme a la via pública”. És per això que la Junta de Govern Local va decidir tirar endavant la instal•lació del parc.

 

Participació