Obituari

Solsona acomiada Josep Colillas Iñiguez, un dels pioners de la Diamant Club

per Ramon Estany, Solsona, 7 de desembre de 2017 a les 15:38 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 7 de desembre de 2017 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.

(Arxiu) Josep Colillas, a casa seva amb el llibre sobre la Diamant Club que va publicar Foto: Ramon Estany


Aquest dijous 7 de desembre la Catedral de Solsona ha acollit el funeral per Josep Colillas i Iñiguez, conegut especialment per la seva vinculació amb l'emblemàtica orquestra solsonina Diamant Club, als anys 40 del segle passat. Amb una memòria prodigiosa, Josep Colillas rescatà fa 6 anys en una autobiografia, una etapa important de la història de la música a Solsona, els millors anys de l'orquestra Diamant Club. El llibre es titulava "Josep Colillas Iñiguez. La meva vida com a músic".

Ha estat però, al seu funeral, que el rector de Solsona ha destacat del Josep la seva passió pels viatges. Ex treballador de la fàbrica Tradema, va estar vinculat a molts anys als actes socials i populars de Solsona, i al Club de Tennis Solsona. Però pel que més serà recordat és pel seu pas a l'orquestra Diamant Club, on va coincidir amb el música Joan Roure i Jané, i tota una generació de músics solsonins.
Persona inquieta i activa, l'afició per la música va quedar palesa en la seva vida, ja sigui amb el piano o l'acordió.

Portada del llibre i fotografia del Josep Colillas quan era jove i actuava amb la Diamant Club Foto: Arxiu Particular

Imatges de la Diamant Club Foto: Arxiu Particular

 

Participació