681 mil euros per al Solsonès mitjançant el Contracte Programa 2017

La Generalitat de Catalunya aportarà aquest import al Consell Comarcal del Solsonès que li permetrà augmentar els professionals dels Equips Bàsics dels Serveis Socials

per Redacció, Solsonès, 4 de desembre de 2017 a les 15:59 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 4 de desembre de 2017 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.


La Generalitat de Catalunya, a través del Departament de Treball, Afers Socials i Famílies, va signar amb el Consell Comarcal del Solsonès el contracte programa per al 2017, que contempla una aportació per a l’ens comarcal de 681.350 euros. Aquest acord, que va ser subscrit al seu moment entre les màximes responsables de les dues administracions, Dolors Bassa i Sara Alarcón, permetrà, en el cas del Solsonès, mantenir l’assoliment de la ràtio de 3 treballadors socials i 2 educadors socials en les àrees bàsiques de serveis socials per a cada 15.000 habitants.
A aquesta dotació de professionals, s’afegeix un treballador social i un educador, aquest darrer a mitja jornada, a partir d’un nou indicador que té en compte el nombre de persones beneficiàries de la Renda Garantida de Ciutadania, el nombre d’expedients d’infants i adolescents en situació de risc, el nombre d’expedients de dependència i la dispersió territorial. A més d’aquests professionals, es contempla la contractació d’un administratiu per tal de desenvolupar les funcions de gestió administrativa que derivin de la intervenció social. Aquestes noves contractacions permetran potenciar una millor atenció a la persona, en el context d’una ambicions política de país per tal que els serveis socials facin un salt qualitatiu cap esdevenir un pilar de l’estat del benestar.

La nova addenda també permet gestionar, a través del Contracte programa, totes les polítiques de joventut, alhora que incorpora els serveis laborals especialitzats d’orientació, acompanyament i suport a la inserció i inicia les experiències pilot del Servei d’orientació i acompanyament a les famílies. Finalment, enguany també veuran millorar el seu finançament les actuacions en matèria d’accessibilitat; la promoció, el reconeixement i la protecció de l’associacionisme i el voluntariat; els plans i mesures d’igualtat en el treball i LGTBI.
El Contracte Programa entre el Departament i els ens locals i supramunicipals permet planificar la prestació dels serveis socials adreçats a col·lectius com ara famílies amb infants a càrrec, gent gran, infants i adolescents, persones amb discapacitat, amb malaltia mental, amb problemes de drogodependències, afectades pel VIH/Sida o persones immigrades, entre altres.
La consellera comarcal d’Acció Social, Igualtat i Joventut, Sílvia Solé, ha destacat que aquesta dotació permetrà al Consell Comarcal, “continuar donant resposta a les necessitats socials diverses que es plantegen i a persones en situació de risc”, a més, Solé ha destacat la voluntat del Consell Comarcal i de la Generalitat de Catalunya en no escatimar esforços ni recursos, davant de situacions més vulnerables.

 

Participació