Escola Arrels

Entrenament de les competències professionals

per Escola Arrels, Solsona, 3 de desembre de 2017 a les 16:05 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 3 de desembre de 2017 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.

Estudiar un cicle formatiu no consisteix tan sols en aprendre continguts i coneixements d'una professió concreta, sinó que també cal adquirir-hi determinades competències professionals per tal que els alumnes puguin inserir-se amb èxit al món laboral.


És evident que un estudiant d’Administració i finances ha de saber comptabilitat i que un estudiant de Manteniment electromecànic ha de tenir nocions de mecànica i materials. Ara bé: a l’Escola Arrels entenem que aquests coneixements no són suficients.

Als cicles treballem també per tal que els alumnes “entrenin” determinades competències professionals i, de fet, els avaluem també en això. Concretament, són les següents: autonomia, emprenedoria, innovació, organització, responsabilitat i treball en equip. A més, els cicles estan organitzats per tal que, tot plegat, tingui la forma més similar a un lloc de treball i menys a les classes tradicionals.

Enguany, l’alumnat dels cicles formatius ha gaudit també d’una sessió de treball amb la Maria Batet, entrenadora d’emprenedors (valorsdemprendre.com) i consultora de la nostra escola. Durant la jornada, la Maria va exemplificar, a través de diferents dinàmiques, la potenciació de la creativitat i d’aquestes competències professionals.

A l’escola ens arriben sovint ofertes laborals de diferents empreses i és habitual que ens demanin per alumnes amb bones competències professionals, més que no pas amb excel·lents currículums: per tant, haurem de concentrar-nos en això.

 

 

Participació