1 de 10

El Pla d’emergència social de Solsona recull aliments durant el període nadalenc

Es demana oli, sucre, llegums, llaunes de conserva, galetes i llet

per Redacció, 20 de desembre de 2011 a les 11:11 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 20 de desembre de 2011 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.

Si per Nadal la societat sol ser més solidària, quan les festes s’escauen en moments difícils, s’espera més sensibilitat que mai. Enguany Solsona repeteix la campanya “Aliments solidaris” durant el període nadalenc per nodrir el banc d’aliments de la ciutat. Nou establiments de comestibles i supermercats es converteixen en punts de recollida d’aportacions entre aquest dijous, dia 22, i el 7 de gener.


Per aquesta nova campanya, es demana oli, sucre, llegums, llaunes de conserva, galetes i llet. Habilitaran un espai on dipositar-ne Bonàrea, Ca la Carme Gras, Cal Baldomero, Cal Coll, Cal Feu, Caprabo, Fruits Taribó, Llobet i Roges. És una iniciativa del Pla d’emergència social de Solsona, promogut i participat per l’Ajuntament, Creu Roja del Solsonès, Càritas Arxiprestal de Solsona-Morunys, el Consell Comarcal del Solsonès, la Fundació Volem Feina, el Solsonès Obert al Món, Mans Unides, Apunts Gràfics i Petjades. Hi col·labora la Unió de Botiguers i Comerciants.

Quan finalitzi la campanya, la Fundació Volem Feina s’encarregarà de recollir tots els aliments i dur-los al local de Creu Roja del Solsonès, que gestiona el servei del banc d’aliments, juntament amb les aportacions dels excedents procedents de la Unió Europea que se sol·liciten des del Consell Comarcal.

Una seixantena de famílies ateses

Durant el 2011, el Pla d’emergència social ha atès 64 famílies, que representen un total de 191 persones. La gran majoria de beneficiaris han fet ús del banc d’aliments, per on han passat 57 famílies, amb un total de 181 persones, més de la meitat dels quals (99) són infants. Des dels Serveis Socials de l’Ajuntament es constata un increment considerable dels usuaris en el darrer semestre de l’any, arran dels canvis en el pagament del PIRMI. Han recorregut a les últimes entregues del banc d’aliments una trentena de famílies cada vegada.
 

 

Participació