L’Agrupament Escolta Pare Claret enceta el projecte «Què està passant el món?» sota el subtítol «COTA 2.000»

per Maria Moreno (AEIGPC), Solsona, 30 de novembre de 2017 a les 19:29 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 30 de novembre de 2017 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.


El curs anterior, l’AEiG Pare Claret va iniciar un projecte amb l’objectiu de donar veu a diferents problemàtiques i moviments inspiradors de la nostra societat. El projecte pretenia projectar-se de cara a la ciutat, i, per tant, convidar a la participació activa de tots els ciutadans i de totes les franges d’edat. El projecte d’antuvi es va iniciar durant les festes de Nadal amb un cicle de dues activitats on es va veure reflectit el context nadalenc. Es van dur a terme activitats com la d’un Cinefòrum amb dues pel·lícules simultànies per infants i adults per reflexionar entorn la solitud i un taller on es varen tractar conceptes de consum i gènere, ambdues activitats obertes a nens/es, joves i adults de tota la ciutat.


La segona sessió del projecte es dugué a terme a principis d’abril, i comprengué activitats per conscienciar i reflexionar sobre les violències encobertes. Es va iniciar la jornada amb una gimcana per infants i joves en la qual es treballaren les violències encobertes. En el cas dels adults, es van acostar al conflicte de Palestina amb el taller Terra Esborrada a càrrec del col·lectiu RUSC.

Totes les persones que van formar part del projecte, tant els impulsors com els participants, asseguren rotundament haver-lo gaudit i haver-ne tret molt de profit, sobretot pel que fa al públic adult.

Enguany, segueix en la mateixa línia. Es farà a través d’un eix singular i propi de la filosofia escolta: la muntanya. D’aquesta manera, l’Agrupament també pretén reactivar l’àmbit de muntanya però sense oblidar-se dels objectius del projecte inicial: donar a conèixer la vessant pedagògica del cau a la nostra localitat tot fent servei.

La primera activitat tindrà lloc el dissabte 16 de desembre a 2/4 de 8 del vespre a la Sala de les Homilies d’Organyà (Biblioteca Carles Morató). L’Agrupament escolta solsoní pretén posar a debat la plenitud de la vida i animar les persones a que reflexionin sobre allò que els omple, tot i el ritme frenètic i les obligacions que dia dia ens acaparen. El programa comprendrà un breu  curtmetratge i posteriorment, un col·loqui d’intercanvi d’experiències a la muntanya a veu de ponents vinculats al muntanyisme. Així doncs, l’activitat comptarà amb la presència de convidats molt especials que han tingut i segueixen guardant un contacte d’allò més proper amb l’entorn muntanyenc.


Què esperes a participar-hi?

 

Participació