El Ple de Solsona debatrà un pressupost que frega els 9 milions d’euros i el reglament de participació

El govern també proposa una darrera modificació de crèdit de l’any per refer el carrer de Sant Miquel, entre altres obres

per Redacció , Solsona, 23 de novembre de 2017 a les 09:21 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 23 de novembre de 2017 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.

Abans d’acabar l’any començaran les obres del tram inferior del carrer de Sant Miquel Foto: Aj Solsona

 

El darrer Ple ordinari de l’Ajuntament de Solsona d’aquest any, aquest divendres a les nou del vespre, debatrà un pressupost per al 2018 de 8,9 milions d’euros, que suposa un increment del 2,37 per cent respecte de l’exercici en curs. També s’hi deliberarà sobre el Reglament municipal de govern obert i participació ciutadana. Són dos dels principals punts de l’ordre del dia.
El regidor d’Hisenda, Ramon Xandri, qualifica el pressupost de l’any que ve de “responsable”. S’hi aplica l’augment permès per la Regla de la despesa, que fixa el màxim en el 2,40 per cent. Les inversions es mantindran en 400.000 euros, d’entre les quals destaquen les destinades al manteniment i la millora de les instal·lacions municipals (Teatre Comarcal, Sala Polivalent i equipaments esportius), el manteniment de camins i la xarxa d’abastament d’aigua, així com el capítol de 50.000 euros reservat al pressupost participatiu.

Pel que fa a despeses en béns corrents i serveis, augmenten les partides d’Urbanisme i obres, Medi Ambient, Educació, Cultura, Salut, Esports, Comunicació i Participació Ciutadana, mentre que disminueix la de Promoció Econòmica per la reducció d’accions formatives del Servei Connectem. La resta, es mantenen molt similars.
En el mateix plenari es portarà a aprovació una modificació de crèdit per un import total de 202.163 euros. El gruix més important de despeses, per obres que s’han d’executar enguany, correspon a la remodelació del tram inferior del carrer de Sant Miquel (117.626 euros), els treballs de la qual es preveuen iniciar a mitjan mes de desembre. El vial es pavimentarà seguint la tipologia urbanística dels carrers de l’entorn, com el de Sant Llorenç: s’aixecarà tot el paviment actual, se n’eliminaran les voreres, s’adequaran els serveis, s’hi col·locaran llambordes de pedra al centre, i lloses als laterals. També s’hi inclou la realització de la intervenció arqueològica.


D’altra banda, es votarà el Reglament de govern obert i participació ciutadana un any després d’haver-ne redactat el primer esborrany, i havent superat una fase de debat polític amb els grups de l’oposició i de recollida d’aportacions ciutadanes. Entre les novetats en participació que preveu aquest document, hi ha la creació de processos de debat públic, la trobada ciutadana i les consultes mitjançant vot. Si bé no s’hi recull un articulat de regulació del pressupost participatiu, sí que s’hi fa esment que l’Ajuntament n’elaborarà un  reglament específic.   
Entre altres punts, el Ple d’aquest divendres també tractarà un conveni de col·laboració per al desenvolupament d’un sector de l’Àrea Residencial Estratègica de la Cabana del Màrtir i una moció del govern municipal amb motiu del Dia contra la violència envers les dones.Ordre del dia:
Aprovació de les actes de les sessions anteriors
Modificació de crèdit 5/2017. Per transferències i canvis d’obra
Aprovació del pressupost general de l’exercici 2018
Conveni de col·laboració entre el consorci de l’ARE de la Cabana del Màrtir, els titulars de diverses finques incloses en l’àmbit de l’ARE, la societat Solicelgrat, SL, i l’Ajuntament de Solsona, en relació al subsector 1 del sector F, i el sector de l’ARE: aprovació definitiva del conveni i aprovació inicial d’una addenda al conveni
Aprovació inicial del Reglament municipal de govern obert i participació ciutadana
Moció amb motiu del Dia internacional contra la violència envers les dones
Informes d’intervenció: morositat, execució del pressupost i període mitjà de pagament del 2n i 3r trimestres de 2017
Informes i resolucions
Precs i preguntes

 

Participació