Lluís Soler ha recitat el «Canigó» de Verdaguer a Solsona

per Ramon Estany, Solsona | 19 de novembre de 2017 a les 10:58 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 19 de novembre de 2017 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.

Foto: Ramon Estany


Òmnium Cultural del Solsonès ha celebrat els 130 anys de la publicació de Canigó, amb la posada en escena del poema per Lluís Soler, un dels millors  mestres en prosòdia del país. El recital "Lluís Soler diu: Canigó de Jacint Verdaguer" s'ha pogut veure aquest dissabte, 18 de novembre a les 19:30 hores, al Teatre Comarcal de Solsona.


Solsona ha estat l’escenari escollit per l’actor manlleuenc per tornar a “dir” el poema Canigó que sempre l’acompanya i del qual ell mateix n’ha fet l’adaptació per portar-lo als escenaris.

El Canigó de Jacint Verdaguer, a mig camí de la història i la llegenda, canta l’origen de la nació catalana. És un poema que expressa un passat comú d’un territori, sense fronteres, format per gent d’una mateixa llengua, la llengua que ens uneix a banda i banda del Canigó.


És una obra literària fundacional, un cant a la pàtria, que s’ha transmès de generació en generació i forma part de l’imaginari col·lectiu de tots els catalans.

L’entrada al recital era gratuïta, i unes 200 persones han omplert el Teatre Comarcal.


 

Participació