Escola Arrels

Taller de realitat virtual/augmentada al cicle de Sistemes informàtics

per Escola Arrels, Solsona, 17 de novembre de 2017 a les 13:09 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 17 de novembre de 2017 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.

Gràcies a la startup catalana VirtualAge, l'alumnat de sistemes microinformàtics i xarxes de l’Escola Arrels va participar la setmana passada en un taller de realitat augmentada i virtual. Es tracta d'una tecnologia innovadora i disruptiva que, de ben segur, transformarà la manera com viu la humanitat del segle XXI.


Per començar, recordarem la diferència entre realitat augmentada i virtual: la primera d'elles s'implementa en dispositius que mostren el món "real" i hi superposa objectes. Existeixen ja multitud d'aplicacions de realitat augmentada: des de caçar "Pokemons" fins a aplicacions d'Ikea per a mostrar com quedaria un moble al menjador. De totes maneres, el que es pot veure en un mòbil o en unes HoloLens, no té res a veure i l'experiència és molt diferent. Els alumnes van poder provar a classe aquestes darreres.

En canvi, entenem com a realitat virtual una experiència molt més immersiva que la realitat augmentada, en el sentit que el subjecte busseja completament en una experiència virtual oblidant-se completament del lloc on es troba en realitat. VirtualAge va portar unes HTC Vive i els alumnes van poder provar des de videojocs fins a programari per a elaborar dibuixos en 3D.

Les aplicacions que veurem en els propers anys d'aquesta tecnologia són múltiples: noves tècniques d'entrenament i aprenentatge (per exemple, un programari que superposa en imatge les tecles que cal tocar sobre un piano real), aplicacions per al turisme (reconstruccions virtuals de ruïnes antigues), noves formes d'oci (nous formats de pel·lícules o videojocs)...

El cicle formatiu de sistemes microinformàtics i xarxes, que és l'únic cicle d’informàtica de grau mitjà a Catalunya, dóna fonaments per a múltiples disciplines tècniques: l'administració de xarxes informàtiques, la robòtica, el desenvolupament de programari i la seguretat informàtica, entre d'altres.


Com a departament de cicles formatius, intentem estar en constant contacte amb el teixit empresarial i estar a l'aguait de les noves tecnologies. Per tant, agraïm una vegada més la predisposició de l'empresa VirtualAge a realitzar el taller.

 

Participació