La tardor és temps de colònies

per Redacció, Solsona, 14 de novembre de 2017 a les 21:22 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 14 de novembre de 2017 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.

Foto: Escola Setelsis


A SEGON, SÓN DOLCES COM LA MEL


Els nens i nenes de segon fan unes colònies entorn de la mel, les abelles, els apicultors i tota mena d'aspectes que envolten aquesta activitat. Tot i que aquest és l'eix principal, hi ha molt més:
- La gimcana dels antics oficis: tot gaudint  dels voltants es troben eines, barretines, esclops... que serveixen per descobrir els secrets d'aquests vells oficis.
- El molí fariner: funcionament d'un molí antic des de l'arribada del blat, fins a l'obtenció de la farina  i després... l'elaboració de galetes. Nyam, nyam!!
- Descoberta de la Vall del Ges: colors, olors i sons de la tardor; llegendes i personatges misteriosos tot gaudint de la natura.

Tant quan juguem com quan som apicultors, el record d'aquestes colònies  és dolç com la mel.

Foto: Escola Setelsis

Foto: Escola Setelsis


A QUART, EL TRIANGLE DALINIÀ 
Des de fa uns quants anys, pràcticament des de l’inici de curs, els nens i les nenes de 4t ens hem dedicat a preparar les colònies que han de tenir lloc durant la segona quinzena d’octubre. Sabem que giraran entorn de Salvador Dalí  i que tindran lloc a l’Empordà, per la qual cosa al llarg de cinc setmanes aproximadament es van treballant tant diferents aspectes de la vida i de l’obra d’aquest genial artista com de la ruta a seguir per anar-hi i el lloc que ens ha d’acollir durant tres dies.
I va arribar el dia. Cap a Figueres, on vam visitar el Teatre Museu Dalí. Acompanyats per dues guies, vam recórrer les principals sales on s’exposen les creacions més representatives del geni empordanès. Ens va cridar especialment l’atenció la seva tomba al mig de l’escenari, sota l’ull de mosca.
Vam acabar el dia instal·lant-nos a l’alberg de l’Escala, fent un passeig per la vora del mar i gaudint de la sorra de la platja.

Foto: Escola Setelsis


Dijous, després d’una nit de llamps i trons, vam dirigir-nos cap a Portlligat, a Cadaqués. Vam arribar una mica enfangats fins a la Casa de Dalí, que vam veure de dalt a baix també gràcies a l’ajut de les dues guies. Més tard, vam anar a dinar a l’escola de Cadaqués i, tot seguir, vam visitar la població, vam fer-nos moltes fotos i vam anar a buscar pedres planes a la platja per a fer un treball de plàstica un cop tornats a casa.
Divendres, després de fer les maletes i d’endreçar les habitacions, vam sortir cap a Púbol. Un cop allà, vam anar a veure el castell que Dalí va regalar a la seva dona, Gala. No es tractà d’un castell medieval com aquells de les pel·lícules, però ens va sorprendre perquè era molt gran i sobretot molt surrealista. Se’ns va permetre veure com funcionaven els sortidors d’aigua del jardí (quatre elefants amb les potes molt llargues). Vam ser uns privilegiats. Després de la visita, vam anar a dinar en un parc proper, i cap a casa.
Vam arribar a l’hora prevista, amb la bossa una mica més plena que quan vam marxar, carregats amb els records que ens vam emportar de les nostres colònies al triangle dalinià.

Foto: Escola Setelsis

Foto: Escola Setelsis

 

Participació