«Fronteres europees, el camí cap a la vergonya» és la primera parada del cicle de xerrades sociopolítiques «Parlem de..»

Aquest divendres al Casal Popular la Fura a les 19h.

per Redacció, Solsona, 14 de novembre de 2017 a les 21:02 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 14 de novembre de 2017 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.

Bandera de la UE


Són moltes les persones que a través de projectes un dia decideixen contribuir des de totes parts d'Europa  el restabliment de la legalitat i la dignitat de les fronteres de la ''fortalesa'' europea. Una petita part d'aquesta tasca és la que volem portar i difondre aquest divendres a la Fura.

En aquesta xerrada pretenem fer una petita pinzellada de la situació actual en diferents punts geogràfics. La realitat de les fronteres europees té múltiples cares i és difícil afrontar-les totes en un espai breu. En aquest cas, tractarem la situació actual a Sèrbia continuant per Grècia i finalment, la frontera sud parlant de Melilla. Per abordar aquesta temàtica tindrem a Joan Simó, membre d'Humanity Wings, projecte que va començar als camps del nord de Grècia i actualment desenvolupen la seva tasca a Sèrbia. També comptarem amb una membre de Caravana Abriendo Fronteras que des d'una perspectiva de gènere ens introduirà la visió de la dona refugiada i migrant i ens contextualitzarà la situació a Melilla. Finalment, Marta Closa que ha estat voluntària aquest estiu a Tessaloniki amb el projecte català 'Where is the life?', projecte que treballa amb adolescents que es troben a l'espera de refugi en aquesta ciutat grega.
L'entrada a les xerrades és gratuïta amb taquilla inversa, els beneficis aniran destinats a cobrir les despeses de desplaçament de les ponents. Us hi esperem!
* Humanity Wings és un projecte que va néixer als camps del nord de Grècia i que actualment treballa a Sèrbia (a Belgrad i a Subotica) a la frontera serbo-húngara i a la frontera serbo-croata. La seva tasca és molt diversa i va des de repartir menjar, aigua potable i roba, a millorar les instal·lacions amb la instauració de dutxes portàtils. I d'altra banda, també organitzen tot tipus d'activitats d'entreteniment per a diferents edats.
* Caravana abriendo fronteras és una red que va néixer el 2016 amb la caravana a Grècia. Està formada per diferents organitzacions i col·lectius que reivindiquen la bona acollida i els drets de la lliure circulació per a totes les persones. Aquest estiu la caravana es va dirigir a la frontera sud, concretament a Melilla on durant el camí i a la mateixa ciutat es van dur a terme diferents actes.

* Where is the life? (Ayna al Hayat?) és un projecte autogestionat que va néixer el 2016 al camp de Lagadikia (nord de Grècia) a través d'un grup de voluntàries independents. Al passat març es van traslladar a la ciutat de Thessaloniki amb l'objectiu d'aportar eines en el procés d'empoderament  joves i menors no acompanyats, demandants d'asil i d'altra banda, crear espais de confort i d'expressió tant individual com col·lectiva.

 

Participació