35 alumnes presenten el seu treball de recerca a Arrels II

Les aules de l’Escola Arrels II es van omplir d’alumnat, professorat, amics i familiars per assistir a les presentacions dels 35 treballs de recerca de l’alumnat de 2n de batxillerat

per Redacció, Solsona, 10 de novembre de 2017 a les 14:14 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 10 de novembre de 2017 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.

Aquest treball és una tasca d'investigació que es realitza a tot Catalunya durant l’etapa de batxillerat i pretén afavorir l’autonomia i activar estratègies de treball diferents. Durant el procés d'elaboració, ja des de l'elecció del tema, l'alumnat és el motor de la investigació. Després de 8 mesos de treball, l’alumnat va demostrar un bon domini dels temes, rigor en la investigació i unes entrenades habilitats comunicatives.  Les presentacions públiques de la recerca del passat 31 d’octubre a la nostra escola representen el punt i final d'aquesta experiència, no només educativa, sinó de creixement personal de l’alumnat.

Com cada any, els temes de la investigació, han estat molt diversos. Com a treballs humanístics, alguns dels temes tractats han estat el gènere en la literatura juvenil, la toponímia i el lèxic de la Vall d’Ora, Busa i la Selva, el paper de les masies durant la guerra civil, la felicitat i la caracterització dels visitants de Solsona. De la banda científica, també s'han presentat temàtiques tan diverses com l’ensinistrament de gossos o l’horticultura. Pel que fa a treballs de l'àmbit tecnològic, podríem esmentar-ne alguns exemples com ara la restauració d’una moto de la guerra civil, el projecte de reforma per a una casa sostenible o un estudi de les barreres arquitectòniques a Sant Llorenç de Morunys. Per últim, hem gaudit també de temes d'altres disciplines com ara l’educació, la música, l’art, el comerç o el folklore.

Des de l'Escola Arrels, volem felicitar tot l'alumnat protagonista per la feina ben feta al llarg de tot un any de recerca i també a l’alumnat del curs passat que va ser premiat per institucions externes, com va ser el cas de Marc Pujol i Gualdo, als Premis UVic, i Marc Segués i Codina, premiat pels Empresaris del Solsonès i per la Fundació Gaspar Espuña-CETT.

 

Participació