L'entrevista

Entrevista a Nicola Roca, autora del cartell del Carnaval 2018

Nicola Roca és una jove solsonina estudiant de disseny de 21 anys que signa el cartell del carnaval de Solsona 2018

per Ramon Estany, Solsona, 9 de novembre de 2017 a les 21:55 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 9 de novembre de 2017 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.

Nicola Roca (Arxiu)


Que et va decidir a participar al concurs del cartell del Carnaval. Hi havies participat abans en algun altre concurs?


Bé el fet és que no és el primer cop que participo al concurs del Cartell de Carnaval, és una de les festes més representatives de la nostra comarca, i sempre m’havia agradat la idea de poder realitzar-ne el cartell. Anteriorment, ja havia elaborat el cartell per la Festa de Sant Isidre del 2016, així com alguns dels cartells dels últims anys dels actes organitzats per Joventut Solsonina (entitat de la qual formo part), així com el got de Festa Major Jove d’enguany.

Quina tècnica has emprat?
Normalment per a la realització dels cartells, començo amb un procés manual d’esbossos, i quan localitzo quin és el més interessant, el digitalitzo a través de vectors. Posteriorment aplico degradats i filtres amb photoshop. Per aquest cartell, vaig realitzar un total de 4 idees i finalment vaig escollir aquesta.

Per que has agafat el ruc com a protagonista? Porta com una bata, té algun significat?


Quant als elements que s’hi presenten, vaig escollir el ruc com a protagonista, per a relacionar-ho amb el final de la cançó de la penjada, on podem cantar “som governats per quatre rucs maleducats”. En aquest cas, el ruc es deslliga, i penja una porra. El ruc porta una bata del carnaval blanca, per representar la neutralitat , la pau.

I la porra del gegant boig, que simbolitza

La porra efectivament és la del Gegant Boig, aquesta representa simbòlicament l’abús de poder i la violència a la que malauradament estem sotmesos. Amb disposició festiva, el ruc, conjuntament amb una multitud de diferents comparses, que amb bates de diferents colors representen les diferents idologíes, la diversitat i la pluralitat, celebren la condemna de la violència.
Finalment la frase “El portes dins” recalca aquesta postura que tant representa el carnaval; podem parlar de temes punxents, però sempre, ho acabem fent desde l’humor que tant ens caracteritza.

Finalment, que t'agrada més, el carnaval, o la Festa Major?
No podria triar entre el Carnaval i la Festa Major, ambdues tradicions culturals ens defineixen com a poble, i ens fan sumar a la nostra manera de ser, i de fer.
 

 

 

També hauries de llegir
Fa 102 setmanes

Ja tenim Cartell del Carnaval de Solsona 2018

Arxivat a:
Entrevista, Carnaval
Participació