Visita dels avis de la residència a l'Arxiu Comarcal

per Redacció, Solsona | 8 de novembre de 2017 a les 09:00 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 8 de novembre de 2017 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.

Aquestes setmanes diferents grups d’avis de la residència Pere Màrtir Colomés  de Solsona han visitat l’Arxiu Comarcal del Solsonès. Hom, quan parla de les visites als arxius, pensa en els escolars però, aquestes, poden ser i comprendre col·lectius molt diversos.

La visita va consistir en una exposició de diferents documents i materials que podem trobar a l’Arxiu. També es va fer una explicació de les funcions de la institució. La documentació que hi trobem és molt variada; tant pel suport documental com per la tipologia documental: pergamins, llibres d’actes, registres, material informàtic i un llarg etcètera. També hi ha les col·leccions de l’Arxiu: goigs, cartells...
Els arxius que custodia l’ACS són molt variats i diversos, els ajuntaments de la comarca, la notaria, el consell comarcal però, també, de l’àmbit privat, com l’Orfeó Nova Solsona, l’Associació de Festes del Carnaval, l’Arxiu Vicens o del mas Riart.

En el darrer espai de la visita van gaudir d’un seguit de fotografies antigues que varen comentar i varen despertar records d’anys enrere. En definitiva una molt bona experiència i des de la nostra institució volem donar les gràcies als voluntaris que ens van acompanyar, als responsables de l’Hospital i als avis per les estones que vàrem compartir.

 

Participació