Manel Jovells, reelegit president de La Unió Catalana d’Hospitals

El solsoní Manel Jovells ja exercia aquesta responsabilitat des del 18 gener de 2011, quan va substituir Boi Ruiz

per Redacció, 16 de desembre de 2011 a les 14:16 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 16 de desembre de 2011 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Manel Jovells Foto: UCH

Per unanimitat, l’Assemblea General de Membres de la Unió ha renovat la confiança en el seu president el solsoní Manel Jovells, que ja exercia aquesta responsabilitat des del 18 gener de 2011. Jovells va substituir Boi Ruiz que va deixar l’entitat en ser nomenat conseller de Salut. Per tant, durant quatre anys més, Althaia, Xarxa Assistencial de Manresa, membre associat a la Unió, exercirà la presidència de l’associació empresarial a través de Manel Jovells, director general i el seu comissionat a l’entitat.
 
Jovells va destacar que el conjunt del sector havia fet un important esforç durant el 2011 i que durant el pròxim exercici caldrà posar el focus en mantenir el pressupost de la concertació; en consensuar el model de negociació col·lectiva; en buscar un millor finançament i en consensuar propostes per tal de fer sostenible el sistema sanitari.
 
 
Manel Jovells, llicenciat  en Ciències Econòmiques i Empresarials per la Universitat Central de Barcelona, ocuparà la presidència de la Unió i de la Fundació Unió, entitat vinculada a La Unió, i alhora continuarà exercint les seves funcions com a director general de la Fundació Althaia, Xarxa Assistencial de Manresa, Fundació Privada. 
 
Jovells compta amb una consolidada i àmplia experiència en la gerència i direcció d’entitats sanitàries i socials tant en l’àmbit públic com privat. Entre aquestes responsabilitats, Jovells ha estat gerent de l’Hospital de Sant Bernabé de Berga (1982-1983); gerent de l’Hospital de Sant Pau i Santa Tecla (1984-1989); gerent de l’àrea de gestió de Barcelona Ciutat de l’Institut Català de la Salut (ICS) (1989-1992); director de la divisió d’atenció primària de l’ICS (1993-1994); gerent de l’ICS (1995-1999); secretari general del Departament de Benestar i Família de la Generalitat de Catalunya (2000-2003); i des de 2004 és i continua exercint les seves funcions com a director general de la Fundació Althaia, Xarxa Assistencial de Manresa, Fundació Privada.
 
A més a més, durant l’Assemblea celebrada ahir al Món Sant Benet els associats van aprovar la modificació dels estatuts que afecta al model de governança i millora la flexibilitat organitzativa de l’entitat facilitant així l’abordatge d’una nova etapa en l’associació empresarial.
 
 
Sobre la Unió Catalana d’Hospitals
 
La Unió és una associació empresarial formada per 116 entitats sanitàries i socials que aglutinen 445 centres i que generen al voltant de 58.000 llocs de treball i que tenen com a element comú la prestació de serveis sanitaris i socials als ciutadans, posant a la seva disposició els recursos patrimonials, humans i tecnològics per tal de garantir una assistència de màxima qualitat i eficiència. Aquestes entitats defensen un model sanitari i social públic participat per la societat civil sobre la base de l’autonomia de gestió empresarial.

 

Participació