PROCÉS CATALÀ

Bisbe Xavier Novell: «És injust que una part del nostre govern legítim estigui empresonat»

Aplaudiments al Bisbe de Solsona al final de la Missa que ha celebrat al Santuari del Miracle

per Ramon Estany, Riner, 5 de novembre de 2017 a les 16:30 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 5 de novembre de 2017 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.

El Bisbe de Solsona a la Missa del Santuari del Miracle Foto: Ramon Estany


El Bisbe de Solsona, Mons. Xavier Novell, ha presidit aquest diumenge la Eucaristia de la Trobada Anual de l'Hospitalitat de Lourdes Solsona-Vic, en la cloenda del 50è aniversari del primer pelegrinatge. En la Missa, que ha tingut lloc al Santuari del Miracle, i en una església plena de gom a gom, s'ha tingut present la situació política del país, i més concretament, els darrers empresonaments dels consellers de la Generalitat. En aquest sentit, el bisbe de Solsona ha afegit una pregària explícita "als que estan a la presó per causa del procés polític que viu el nostre país, per qué el Senyor els ajudi a ells, que fent una passa endavant per fer possible l'autodeterminació del nostre poble, n'han de pagar les conseqüències".

Ha estat, però, un cop acabada la Missa, que Novell ha volgut valorar la situació política actual, adreçant-se particularment als fidels de la seva diòcesi: "us he de dir que és injust que una part del nostre govern legítim estigui empresonat. No dic que no sigui legal, però és injust". El bisbe de Solsona ha remarcat que el que els consellers han perseguit amb els seus actes és legítim. Per qué "en tot moment han mirat de trobar camins per poder dur a terme el seu programa electoral per vies de dièleg i per vies de legalitat".
I per tant, "que la conseqüència d'acomplir allò que és el motiu pel qual van ser elegits, que siguin cessats, i que després siguin empresonats, això no és just."
Novell ha explicat que "un pot estar completament d'acord amb la independència, un pot estar completament d'acord amb la unitat, i això és perfectament legítim. Tots podem tenir les idees que volguem sobre aquesta qüestió. Però no és just, que per la via de la força s'impedeixi a aquest poble decidir el seu futur per que hi té dret." 
I ha demanat que no ens confonguem sobre aquesta qüestió, "els cristians no ens guiem ni tenim criteris en funció de lleis positives, sinó per alló que és just, veritat i digne, i això, no és just".

En acabar de dir aquestes paraules, tots els assistents han aplaudit dempeus.