Treball

Ercros comunica al comitè d'empresa el tancament de la fàbrica de Cardona

La reestructuració afecta a 34 treballadors a la vila salina, a 48 del complex de Tarragona, i a 50 de la fàbrica de Flix | L'empresa està en condicions d'oferir-los la recol·locació en altres centres del grup

per Redacció, 30 d'octubre de 2017 a les 15:57 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 30 d'octubre de 2017 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Ercros ha iniciat aquest dilluns el procés de negociació amb els representants dels treballadors per acordar la reestructuració de personal derivada del tancament de les plantes de producció de clor amb tecnologia de mercuri de les fàbriques de Flix i Vila-seca I, així com el tancament de la fàbrica de Cardona, que és la que subministra matèria primera (clorur sòdic) a aquestes plantes.

El nombre d'afectats total és de 132 treballadors, 34 dels quals pertanyen a la fàbrica de Cardona; 48, al Complex de Tarragona; i 50, a la fàbrica de Flix.


Ercros ha assegurat als comitès que està en condicions d'oferir recol·locació en altres centres del Grup a les persones afectades, ja que el nombre de sol·licituds de jubilació parcial voluntària que ha rebut és de 145.

El tancament de les plantes s'ha de fer abans de l'11 de desembre de 2017 en compliment de la Decisió d'Execució de la Comissió Europea (CE), de 9 de desembre de 2013, que conté les conclusions sobre les millors tecnologies disponibles (MTD) per a la producció de clor i on queda prohibit l'ús de la tecnologia de mercuri a partir de la data esmentada.

 

Participació