Guàrdies Civils, urnes i clavells: el nou videojoc sobre l'1-O que triomfa a internet

"Spanish Invaders" enfronta dos bàndols clars

per Redacció , 9 d'octubre de 2017 a les 15:46 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 9 d'octubre de 2017 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
La repressió policial de l'Estat durant el referèndum d'autodeterminació de diumenge passat ha generat tot tipus de reaccions. Més enllà dels discursos institucionals, els tuits, o les compareixences al peu del Congrés dels Diputats, ara també circula per internet un videojoc sobre les imatges de violència que es van produir el primer d'octubre.

Spanish Invaders (Invasors espanyols) recorda l'estètica dels primers videojocs, com Pac-Man o el Tetris. El grafisme, però, és el de menys. El joc permet al jugador escollir entre dos bàndols: es pot ser un guàrdia civil, que rep el nom de Fascit riot (Disturbi feixista), o una urna, identificada com a Ballot box. El primer va armat amb armes i porres, mentre que les urnes es defensen amb vots i clavells. L'objectiu és eliminar l'enemic abans que aquest acabi amb les teves tres vides. 

 

Moment del joc en què l'agent de la Guàrdia Civil intenta eliminar totes les urnes. Foto: spanishinvaders.cat


Si el jugador opta per encarnar un membre del cos policial, començarà la partida al crit de "a por ellos!" i, si guanya, haurà aconseguit "el retorn de Franco". En sentit contrari, el missatge d'ànim és "Anem a votar!" i, en cas de victòria, haurà triomfat la democràcia.


Depenent del bàndol escollit canvia l'escenari de la batalla. Si el jugador tria Fascit riot, en el tapís s'hi reprodueix la imatge d'una persona votant durant l'1-O. En canvi, si l'opció seleccionada és Ballot box, en el tapís hi ha la fotografia del vaixell dels dibuixos animats atracat al Port de Barcelona per allotjar els milers d'efectius policials enviats a Catalunya.
 

Aneu al joc

 

Participació