Escola Arrels

A Arrels II comencem el curs amb novetats

per Escola Arrels, Solsona, 22 de setembre de 2017 a les 14:08 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 22 de setembre de 2017 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.


A l’Escola Arrels Secundària, on impartim estudis d'ESO i postobligatoris, el curs 2017-2018 ha arribat carregat de novetats i nous projectes.


A nivell de centre, es procedirà a la definició del propòsit educatiu de l’Escola Nova 21, amb un equip encarregat d’impulsar-ho. A més, enguany pertoca també la renovació del certificat de qualitat ISO 9001, un segell que certifica que l’escola treballa amb processos que garanteixen la qualitat organitzativa i docent.

Pel que fa a l'ESO, s'iniciarà una nova metodologia en el programa d'ensenyament-aprenentatge de les matemàtiques, anomenada JUMP MATH. Es tracta d'un programa que aplica procediments i recursos provats, convertint a tots els docents en ensenyants extraordinaris de matemàtiques, capaços de guiar als estudiants perquè obtinguin el seu màxim rendiment.

Respecte les matèries optatives d'ESO, es treballaran segons la metodologia per projectes i s'afegeix la novetat que, al final del semestre, es farà una presentació davant de la comunitat educativa de tots els resultats obtinguts.

Respecte als cicles formatius, durant l’estiu vàrem realitzar els tràmits per a autoritzar el cicle formatiu inicial de règim esportiu de Salvament i socorrisme, però, malgrat l'alta demanda laboral vista durant els darrers mesos, no l’hem pogut iniciar per manca d'alumnat.


En els cicles es continuarà la iniciativa d’aplicar projectes d'aprenentatge-servei, tot articulant projectes conjunts Escola-Empresa. Un d'aquests projectes és el del cicle formatiu de Sistemes microinformàtics i xarxes amb l'Ajuntament de Solsona, que té com a objectiu la migració a programari lliure de part dels seus sistemes d'informació.

En els cicles formatius d’Instal·lació i Manteniment i Sistemes microinformàtics i xarxes s’ha ideat un projecte d’Internet de les Coses (IoT) que consistirà en implementar sensors en els diferents tallers de l’escola. El professorat va presentar durant el passat mes de juny aquest projecte al CosmoCaixa, en una jornada d’Indústria 4.0 organitzada pel Departament d'Ensenyament. Tenim la idea d’hibridar continguts dels dos cicles de caràcter industrial de l’escola. En les properes setmanes escriurem un article donant més detalls sobre aquest projecte.

Pel que fa al cicle de grau superior d’Administració i finances, comentar que aquest curs 17/18 serà el primer en el qual es disposa de l'autorització per a tenir alumnes en modalitat dual, que permet realitzar estades formatives de llarga durada i remunerades en diferents empreses del sector.

Finalment, afegir que enguany el nostre centre ha estat seleccionat per a formar part del “Programa de Foment i suport a l'emprenedoria en els ensenyaments professionals”. Cada any el Departament selecciona dos centres privats sostinguts amb fons públics per a adherir-se a aquest programa impulsor de l’emprenedoria als centres i aquesta setmana ens han informat que aquest curs en formarà part el nostre centre.
 
 

 

Participació