Segon programa Integrals per a joves desocupats

El Consell Comarcal del Solsonès formarà a joves desocupats durant dos mesos i mig en l’atenció al públic dins el sector turístic

per Redacció, Solsonès, 21 de setembre de 2017 a les 15:42 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 21 de setembre de 2017 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.

El dilluns 18 de setembre es va iniciar la segona edició del Programa Integrals: Jove; Tu Decideixes el teu futur, destinat a 15 joves d’entre 16 a 29 anys, inscrits al Registre de Garantia Juvenil i amb poca formació i experiència professional.  


Durant dos mesos i mig, els 15 participants al programa es formaran en un sector estratègic per la comarca com és el turístic, amb els objectius d’afavorir la seva inserció laboral i reforçar la seva ocupabilitat i les seves competències professionals i personals.

El programa consta de tres fases. La primera d’elles consisteix en marcar un full de ruta personalitzat per cada jove amb l’ajuda d’un tutor. L’objectiu d’aquesta fase és definir el seu futur professional i formatiu. La segona, iniciada aquesta setmana, consisteix en realitzar una formació a mida vinculada a l’atenció al públic, on es treballaran diverses matèries, com ara el servei bàsic de bar i restaurant, competències lingüístiques en anglès, coneixement del territori i de la realitat turística de la comarca, així com també de màrqueting i disseny d’informació turística. Finalment, en l’etapa final es realitzarà un acompanyament a la inserció.

Per assolir els objectius del programa es demana als participants un grau elevat de compromís amb totes les seves accions. En funció de la seva implicació, els participants rebran 150 euros mensuals fins al mes de desembre que és quan finalitza el programa.

Cal destacar que durant el període de formació, els joves reben un incentiu de 150 euros mensuals, sempre i quan compleixin amb el percentatge d’assistència estipulat, potenciant, així, la participació dels joves.


Aquest projecte està subvencionat pel Servei d’Ocupació de Catalunya i cofinançat pel Fons Social Europeu dins la iniciativa d’Ocupació Juvenil, i combina formació amb pràctiques a empreses.

 

Arxivat a:
Economia, treball, joves
Participació