Solsona celebra el setembre la primera edició de L’Ecològica

La biofira es concentrarà el dia 30, tot i que hi haurà activitats divulgatives durant tota una setmana Els productors interessats a participar-hi poden contactar amb l’Adlsolcar durant la primera quinzena d’agost

per Redacció, Solsona | 3 d'agost de 2017 a les 15:57 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 3 d'agost de 2017 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.

(ARXIU) Els productors de porc ecològic Dpagès han confirmat la seva presència al certamenSolsona afegirà enguany una nova data en el calendari firal del Solsonès amb la celebració, el 30 de setembre, de la primera edició de L’Ecològica, biofira de Solsona. Es dedicarà als productes ecològics del territori i activitats relacionades amb la salut. Des del mes passat s’hi està convidant productors locals i de comarques veïnes. És una iniciativa de la regidoria de Salut i l’Agència de Desenvolupament Local de Solsona i Cardona amb la col·laboració de la UBIC, el Consorci per al Desenvolupament de la Catalunya Central, Toleràncies i el Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació.

Tot i que el certamen amb parades i activitats a l’aire lliure es concentrarà el dissabte 30 de setembre, durant aquella setmana s’organitzaran també activitats divulgatives relacionades amb el sector, tal com va avançar en l’últim Ple municipal la regidora de Salut, Yasmina Valderrama. L’objectiu és “conscienciar la població sobre el consum dels productes artesans i agroalimentaris ecològics, especialment els de proximitat, i els hàbits de vida saludables”, tal com explica la regidora. Per això també s’hi conviden artesans i professionals que es dediquen a teràpies homologades per a la salut.
Amb la garantia del certificat del CCPA

Entre els criteris que prioritza l’organització hi ha la proximitat dels productors i que disposin de la certificació ecològica del Consell Català de la Producció Agrària Ecològica (CCPAE). A les places Major i de Palau s’hi ubicaran les parades d’alimentació, mentre que a la zona del parc de l’Hort del Bisbe hi haurà el sector de l’artesania no alimentària, teràpies alternatives i activitats a l’aire lliure.   
Les darreres setmanes, s’ha intentat contactar amb tots els productors del sector del Solsonès i aquells de comarques veïnes que puguin complementar l’oferta local. La participació a L’Ecològica no tindrà cap cost per ocupació del sòl i l’Ajuntament facilitarà material a aquells que ho necessitin. Els productors que hi estiguin interessats poden contactar durant la primera quinzena d’aquest mes amb l’Agència de Desenvolupament Local al telèfon 973481009, o bé per correu electrònic a carles.pujol@adlsolcar.cat.

L’antecedent de la primera edició de la biofira de Solsona va ser la celebració del Dia mundial de l’alimentació, l’octubre de l’any passat, amb una jornada festiva sobre l’alimentació saludable i una mostra de productes alimentaris artesans i de qualitat locals.

 

Arxivat a:
Economia, ecologia, fira
Participació