Uns dos-cents vehicles mantenen la devoció a Sant Cristòfol a Solsona

per Ramon Estany , Solsona, 10 de juliol de 2017 a les 08:02 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 10 de juliol de 2017 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.

Solsona ha celebrat un any més la tradicional festa de Sant Cristòfol, patró dels conductors, xofers i transportistes.

Els actes es van iniciar dissabte al vespre amb la revetlla a la Plaça del Camp a càrrec del grup Stres Band, una revetlla que es va haver de suspendre a la mitja part per la pluja. Diumenge al matí, la Plaça del Camp va acollir una petita mostra de vehicles clàssics i esportius, i a les dotze del migdia ha tingut lloc una Missa en honor al Sant a l'església del Cor de Maria, on hi han assistit transportistes i l'alcalde de Solsona, David Rodríguez.
Finalitzat l'ofici religiós, i després de beneir les medalles i cantar els goigs en honor a Sant Cristòfol, el Sant, acompanyàt del pendó, s'ha portat en processó amb la música de l'orquestra Patinfanjas fins a la Plaça del Camp, on s'ha procedit a la tradicional benedicció de vehicles per on hi han desfilat uns dos centenars de vehicles, una part dels quals camions i furgonetes d'empreses de transport.

Foto: Ramon Estany

 

Foto: Ramon Estany

 

 

Participació