L’Ajuntament vol ampliar la zona de venda del mercat del nucli antic per afavorir la concurrència al seu eix comercial

Solsona treu a concurs una trentena de places vacants de parades per regularitzar el mercat setmanal

per Redacció, Solsona | 5 de juliol de 2017 a les 14:09 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 5 de juliol de 2017 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
 
L’Ajuntament de Solsona ha tret a concurs 29 places de parades vacants per al mercat setmanal del divendres. Concretament, són 12 llocs per al passeig del Pare Claret i 17 per al nucli antic, la zona on el consistori té voluntat d’ampliar el mercat  de venda no sedentària, especialment amb parades d’alimentació de qualitat. La majoria de places no són de nova creació, sinó que han de servir per regularitzar l’espai que fins ara s’ocupa de forma eventual.

Del total de places vacants, 15 han de ser del sector de l’alimentació i les 14 restants, de productes no alimentaris. Es tracta d’autoritzacions fixes, que s’atorgaran per a un termini de quinze anys, prorrogable per períodes de la mateixa durada. Les bases per a la concessió de les autoritzacions responen a l’últim reglament del mercat, aprovat definitivament el gener passat i adaptat a la normativa de la Generalitat.
A Solsona fa molts anys que no s’adjudica una autorització de plaça fixa i, per normativa, ara cal que el procediment de selecció es dugui a terme en règim de concurrència competitiva. El jurat valorarà diversos aspectes relacionats amb el producte, com per exemple que tingui certificat de denominació d’origen, indicació geogràfica protegida o marca de qualitat, que sigui de producció ecològica, que sigui català o que no existeixi actualment al mercat; amb els serveis al client, com la possibilitat de pagar amb targeta de crèdit i la formació del personal; la proximitat del lloc de producció (si és al Solsonès o a una distància inferior a 40 quilòmetres de Solsona), i haver tingut una reserva ordinària.


En aquests moments al mercat del divendres hi ha 44 parades fixes i 15 d’eventuals, la majoria de les quals és previst que concorrin a aquesta convocatòria. Un dels objectius de l’Ajuntament és que el mercat creixi al nucli antic, tant als indrets on ja hi ha parades, com les places Major i de Palau, com a l’emblemàtica plaça de Sant Joan, on no n’hi ha, i que ho faci majoritàriament amb el sector de l’alimentació. “Aquesta és una reivindicació del propi comerç local a fi de posar en valor l’emplaçament”, afirma el regidor de Promoció Econòmica, Lluís-Xavier Gonzàlez. Així, s’intentarà “afavorir el trànsit de persones a l’eix comercial del centre històric”.     

Les persones que estiguin interessades a presentar la sol·licitud d’autorització de mòdul tenen temps de fer-ho a l’Ajuntament fins al dia 26 d’aquest mes. Les bases de la convocatòria i el formulari de sol·licitud es poden descarregar de l’apartat de documents del web municipal (subapartat de Promoció Econòmica). Per a més informació, poden contactar amb el tècnic de l’àrea per correu electrònic a manel.martinez@adlsolcar.cat, o bé trucant a l’Agència de Desenvolupament Local de Solsona i Cardona, al telèfon 973481009.


 

 

Participació