PDeCAT lamenta la incoherència del govern municipal envers la tradició de la Festa solsonina

Sol·licita que no es barregi les declaracions del Bisbe amb els costums de la ciutat

per Redacció, Solsona | 28 de juny de 2017 a les 09:36 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 28 de juny de 2017 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.

Les autoritats de l'ajuntament, durant la baixada cap a la Catedral Foto: AJ Solsona


El PDeCAT de Solsona considera que l’absència de l’Ajuntament a la processó del Corpus és "una mesura de càstig inútil" cap a les declaracions del Bisbe. Els demòcrates creuen que una cosa és reprovar les manifestacions expressades pel prelat i l’altra modificar les tradicions de la ciutat de Solsona. Són de l'opinió que "no s’hauria d’haver vinculat atès que no té cap lògica i perjudica la tradició de la festa solsonina", i reblen que "No és coherent que la Corporació municipal assisteixi a la missa de Corpus i després no participi de la processó final que acaba trepitjant la catifa que elaboren els escoltes."

A més a més, "el govern municipal se salta la seva pròpia normativa aprovada per Ple i deixa un mal precedent. Calia haver-ho aprovat prèviament per Ple i no a posteriori. Aquesta incoherent decisió del govern municipal pot qüestionar molts altres aspectes de la tradició festiva solsonina, que no compartim, com ara l’assistència de la Corporació a l’homenatge a la Mare de Déu del Claustre que se celebra a la tarda de cada dia 8 de setembre." 

 

Participació