Solsona acomiada la primavera amb l’arribada de la Flama del Canigó.

La jornada, organitzada per Òmnium Cultural del Solsonès, amb la col·laboració d’un gran nombre d’associacions i entitats, tindrà lloc el proper divendres 23 de juny, a partir de les 4 de la tarda

per Redacció, Solsona | 20 de juny de 2017 a les 22:14 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 20 de juny de 2017 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.

Ja està tot a punt perquè la Flama del Canigó torni a il•luminar a revetlla de Sant Joan a Solsona. Com cada any, representants d’Òmnium del Solsonès recolliran la Flama a Oliana de mans dels ciclistes de Bellpuig que la porten des del cim del Canigó. A Ogern, una delegació del BTT del Solsonès la durà en bicicleta fins a mig camí de Solsona, on els corredors d’Espaigua prendran el relleu, i seran els encarregats de conduir-la fins a la seva arribada a la ciutat. Paral·lelament, a les quatre de la tarda, al bar Cantàbric se celebrarà l’habitual concurs de Botifarra, seguidament, a les sis de la tarda, a la plaça Major de Solsona hi haurà sardanes a càrrec de la Cobla Juvenil Ciutat de Solsona.  La Flama arribarà a Solsona pel Portal del Pont custodiada pels  corredors d’Espaigua, membres de l’Esplai Riallera i AMISOL. A partir d’aquí començarà el tradicional recorregut pel nucli antic que acabarà a davant del portal del Castell.
 

L’acte de Solsona acabarà amb la lectura del Missatge de la Flama 2017 a càrrec de l’Orfeó Nova Solsona, l’encesa de la foguera i la interpretació de tres cançons, a càrrec de l’Orfeó. Al final, l’Ajuntament de Solsona oferirà coca i xocolata per tothom.  

HORARI DE LA FLAMA DEL CANIGÓ

Divendres, 23 de Juny de 2017  
15 h - Rebuda de la Flama a Oliana

16 h – Campionat de Botifarra al Bar Cantàbric.
18 h - Sardanes a la Plaça Major amb la Cobla Juvenil Ciutat de Solsonat
20 h - Arribada de la Flama pel Portal del Pont
Galejada d’Honor dels Trabucaires
Ofrena a la Mare de Déu del Claustre a mans de les Pubilles de Solsona
Traca i Roda de Foc del Drac Solterra (Pl. Major)
Pujada pel carrer Castell i rebuda per part de la corporació municipal davant l’Ajuntament Encesa del peveter i entrega de la Flama a la comitiva de Sant Llorenç de Morunys
Lectura del Missatge de la Flama 2017 a càrrec de l’Orfeó Nova Solsona.
Actuació a càrrec de l’Orfeó Nova Solsona
Encesa de la Foguera de Sant Joan
 Coca i Xocolata per tothom  
  Organitza: Òmnium Cultural del Solsonès Col•labora: Ajuntament de Solsona, Trabucaires de Solsona, Esplai Riallera, BTT del Solsonès, Espaigua, Orquestra Patinfanjàs, Drac Solterra, Associació del Pubillatge Solsoní, AMISOL, Centre Excursionista del Solsonès, Orfeó Nova Solsona, Cobla Juvenil Ciutat de Solsona i Fundació Volem Feina i Bar Cantàbric.
 
              

 

 

Participació