Ara fa 25 anys

La Festa de Corpus de l'any 1992

per Ramon Estany
Aquesta informació es va publicar originalment el 15 de juny de 2017 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.

Foto: RESOL


Solsona va celebrar Corpus l'any 1992 en tre el 18 i el 21 de juny. Destacarem de la festa d'aquell any que es va celebrar una Trobada Nacional de Pubilles, i que es commemorava els 300 anys del Drac. Amb motiu d'aquesta efemèride, la Sala Tomàs Boix, del Carrer Castell, acollí una singular exposició de fotografies, llibres, objectes i materials relacionats amb el folklore solsoní. Aquest no va ser l'únic element nostàlgic del programa de festes d'aquell any, doncs dissabte a la nit, el Cinema Espanya va fer una projecció de pel·lícules antigues de Solsona fetes per afeccionats solsonins sobre el folklore, i també de la Coronació.

Com a activitat curiosa, destaca que el Camp del Serra va acollir el diumenge a la tarda una cursa d'exhibició de cotxes teledirigits, organitzada pel SOM (Solsonès Modelisme).
La portada del programa de Corpus, va ser disseny de Ton Casserras, mentres que el disseny gràfic del programa va anar a càrrec del Jaume Cuadrench.

Foto: RESOL


Els actes seguiren bàsicament el mateix esquema habitual, no ha canviat gaire en 25 anys, si bé, cal tenir present que aleshores, la Roda de Foc es feia el diumenge, enlloc del dissabte, i d'aquesta manera es donava per acabada la Festa.
També hi havia dues ballades de sardanes, una a quarts de dues després del ballets, i un altra a les 8 del vespre, esperant la Roda de Foc. La Cobla que interpretà tant les sardanes com els ballets a la Plaça Major, va ser la Marinada.

Aquell any, l'autoritat de la Generalitat que va visitar Solsona va ser el Delegat Territorial del Govern de la Generalitat, Sr. Francesc Xavier Marimon, i que presidí els actes religiosos el vicari general del bisbat, Mn. Manel Guiu

Foto: RESOL

Foto: RESOL

Portada del Programa de Corpus 1992

Participació