...us convidem al Cine París

per Redacció, Solsona, 13 de juny de 2017 a les 22:01 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 13 de juny de 2017 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
L'èpica de la pel·lícula 'Pàtria', una història que parla sobre els orígens de Catalunya a través de la llegenda d'Otger Cataló, arriba el divendres 16 de juny al Cine París de Solsona.
"És un film que va directe a les nostres arrels, les nostres tradicions, el nostre nucli i la nostra sang" i "ens farà sentir orgullosos de ser catalans", va dir el seu director Joan Frank Charansonnet. La història recupera la mitologia tradicional catalana que atribueix la fundació del nom de Catalunya a un cavaller d'origen got anomenat Otger Cataló. El film s'ha rodat majoritàriament al Berguedà i amb algunes localitzacions al Solsonès, amb un equip de gairebé 500 persones.

Otger Cataló és un personatge que, segons explica la llegenda, va conquerir Catalunya als sarraïns. La història se situa al segle VIII, 200 anys abans que el comte de Barcelona, Osona i Girona, Guifré el Pilós, assentés les bases del que avui es coneix com a Catalunya. La llegenda explica que del cognom de Cataló després se'n va derivar el mot que donaria nom al país. A partir d'aquesta llegenda, Charansonnet ha elaborat la pel·lícula 'Pàtria', un film de cinema èpic amb escenes d'amor, desamor, cavalleresques i, fins i tot, una crema de bruixes. Charansonnet va escollir l'actor Miquel Sitjar per interpretar el personatge principal.
 
Per gentilesa de Cine París, NacióSolsona sorteja dues entrades dobles per veure aquesta  pel·lícula, i és tan senzill com omplir el següent qüestionari:

 


- El termini per participar en el sorteig es tancarà el dijous. Seguidament es realitzarà el sorteig.
- Un cop fet el sorteig, Nació Solsona contactarà per telèfon amb els guanyadors. Si no es respon a la trucada, es farà una segona trucada. Si tampoc es respon es perdrà el dret a gaudir del premi i es contactarà amb altres participants.
- El nom dels guanyadors definitius es farà públic el dijous.
Les dades que ens adreceu només seran utilitzades per qüestions estadístiques internes de NacióSolsona.cat i mai tindran un ús comercial. Es contactarà amb els premiats per telèfon. El diari podrà publicar el nom dels guanyadors.

 

Arxivat a:
Societat, Cine París
Participació