XXIII Trobada de Corals d'Educació Secundària

per Redacció, Solsona | 2 de juny de 2017 a les 21:30 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 2 de juny de 2017 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.

Per primera vegada, el dimecres 17 de maig, els alumnes de primer d’ESO de l’Institut Francesc Ribalta van participar en la “XXIII Trobada de Corals d’educació secundària” al teatre Kursaal de Manresa, interpretant diverses obres, juntament amb els altres centres. Aquest any han concorregut més de 1.000 cantaires a Manresa i més de 7.000 a tot Catalunya.


Enguany, l’organització ha volgut fer un homenatge a les persones refugiades  i  nouvingudes, incorporant les peces: “Terra d’acollida”, una versió de la cèlebre obra de Pompas, i “Circumstàncies” d’Edward Elgar. També van interpretar la cançó “Jo soc com tu” dels Catarres, creada amb motiu de les Dissantes 2016, la gran festa de la discapacitat, celebrada a Mataró el juliol de l'any passat. S’afegiren “Heal the world” de Michael Jackson, l’himne de Catalunya, “Els Segadors”, i l’obra “El cant de la trobada”, de Constantí Sotelo, fundador d’aquestes trobades de corals.

Els cantaires de 1r d’ESO van gaudir de l’experiència de cantar aquestes cinc peces amb un teatre ple de gom a gom. Va ser un sortida enriquidora, on es va poder gaudir de la música en directe, tant la de l’orquestra com la del conjunt de veus.

 

Participació