Els nois i noies de 3r d’ESO d’Arrels es mouen per 4 projectes socials

per Redacció , Solsona, 2 de juny de 2017 a les 16:34 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 2 de juny de 2017 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.


Els projectes socials de 3r d’ESO de l’Escola Arrels comencen a ser ja una tradició i aquest any els nois i noies han treballat amb moltes ganes en quatre projectes de temes diversos: les malalties mentals i la drogodependència, la seguretat a Internet, l’Alzheimer i els avis.
Des de l’escola, ens sentim orgullosos d’ells i pensem que projectes d’aquest tipus els fan veure la necessitat d’implicar-se en l’entorn i els ajuden a esdevenir ciutadans compromesos i solidaris.

Per aquest motiu, en l’hora setmanal d’entrenament d’habilitats emprenedores, els nois i noies han tingut la possibilitat de desenvolupar projectes com aquests:

Internet segura de tu a tu


Aquest projecte tracta un tema que implica de forma directa els joves: els estudiants de 3r d’ESO, prèviament formats sobre l’ús d’Internet i les xarxes socials, es converteixen en formadors dels seus companys de 1r d’ESO.
Durant 5 sessions, l'alumnat organitzador del projecte va rebre la formació de Susanna Barragan, caporal dels Mossos d’Esquadra, i va treballar diferents aspectes relacionats amb el risc que pot suposar una mala gestió d'internet. L'alumnat es va familiaritzar amb conceptes com grooming, sexting, càmera web, etc.

L’última fase del projecte va tenir lloc els dies 22 i 25 de maig, que van realitzar les presentacions del treball a l’alumnat de 1r d'ESO, aconseguint captar la seva atenció i curiositat. Com sempre, el traspàs d'informació entre iguals motiva molt a l'alumnat i el resultat és molt positiu.


L’Alzheimer

Un altre grup d'alumnes de 3r, després d'examinar diferents opcions, va escollir fer un treball amb l'AFA (Associació de familiars d'Alzheimer de Solsona).
Per detectar les necessitats de l'entitat s'hi van reunir i van començar a pensar diferents activitats a realitzar. Una caminada solidària, la gravació d'una cançó promoguda per l'alumnat amb música del Pau Vilaseca (alumne de 4t d’ESO) i que ha comptat amb la participació desinteressada del cantant Salva Racero (cantant de Lax'n'Busto) i la gravació del corresponent videoclip (encara en procés) han estat els eixos centrals del projecte, que té com a finalitat sensibilitzar a la població sobre una malaltia que pateixen en silenci moltes famílies del nostre entorn.


Sol del Solsonès
Aquesta entitat ha rebut també la col·laboració de l’alumnat de l’Escola Arrels aquest curs. L’objectiu principal que es van marcar els nois i noies va ser recaptar fons per aquesta entitat, conèixer la gent que en forma part i fer alguna activitat amb ells.
Per aconseguir-ho, han preparat dos esmorzars solidaris a l’escola, han treballat amb la gent del Sol per decorar el seu aparador amb manualitats aquesta primavera, els van convidar a berenar , van col·laborar en el muntatge de l’estand del Sol a la Fira de Sant Isidre i van vendre llibres de segona mà a l’escola durant la festa de Sant Jordi.
L’última fase del projecte que encara tenen entre mans és portar el bar durant la festa de fi de curs d’aquest proper dissabte. La seva intenció és fer entrega a l’entitat dels diners que recaptin i els agradaria molt que aquests diners els permetessin comprar un torn ceràmic.
 

Residència Pere Màrtir Colomés

Per últim, un grup d’alumnes ha estat col·laboració amb la residència. La seva tasca principal en aquest projecte ha estat la de preparar dues representacions pels avis.
La primera va ser durant el carnaval, que els nois i noies van fer una rua de disfresses per dins la residència, i la segona va tenir lloc per Sant Jordi, que van preparar un espectacle amb representació teatral, cançons, poemes...
Ara estan acabant la realització de quatre calendaris pels avis, un per cada planta de la residència.
 

 

Participació