Albert Caelles, nou president de la Colla Gegantera del Carnaval

per Ramon Estany , 29 de novembre de 2011 a les 22:10 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 29 de novembre de 2011 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.

L'Albert, al costat del Xut del Carnaval Foto: Arxiu particular


L'Albert Caelles i Solé, de 21 anys, ha estat escollit aquest passat cap de setmana nou president de la Colla Gegantera del Carnaval, per a un periode de 2 anys, prenent el relleu a la Sandra Guilanyà.
D'aquesta manera, la Junta ha quedat de la següent manera:

Cap de colla: Albert Caelles i Solé
Sots-cap de Colla: Sandra Guilanyà i Galàn

Tresorera: Alba Serra i Vilardebó
Secretària: M. Àngels Guilanyà i Galan
Vocals: Migue Ferrer i Romero, Joan Serra i Vilardebó, Albert Vitutia i Nieto, David Martínez i martí, Josep Vidal i de la Fuente, Lídia Grau i Caparrós, Gerard Casas i Sanchez i Xavier Valverde i Morón.

L'entrevista:

"Volem que la gent se senti lliure per portar els gegants, sense por"

- Quin ha estat el teu vincle fins ara amb la Colla Gegantera?
Fins ara mai no havia estat dins la Junta, si bé, sempre hi he col·laborat d'una manera o altra.
-És compatible ser part de la Colla gegantera del Carnaval, i alhora, dels geganters de la Festa Major, com ho ets tú?
I tant, és perfectament compatible, per què són dos entitats que treballen molt però només quan toca la festa corresponent, i com que no se solapen, no hi ha cap problema.
-Quins objectius es planteja la nova junta dels Geganters del carnaval?
Volem potenciar que la gent vagi a les trobades, que es trenqui el gel i que la gent se senti lliure per portar els gegants, sense por.
-Què diferencia tècnicament els gegants del Carnaval dels de la Festa Major?
Doncs que al no pesar tant i ser més baixos, els del Carnaval són més fàcils de portar i es dominen molt més. Però un cop tens el rodatge de portar qualsevol típus de gegant, tant és un com l'altre.
-Quina és la principal activitat que feu la Colla, quan no és carnaval?
Doncs les sortides, l'any passat en vam fer unes 7 o 8. De les moltes invitacions a sortides que rebem, la Junta decidim a quins llocs anar, sempre vetllant de no repetir lloc i de donar a conèixer el màxim possible la nostra festa.
- D'on obtè els recursos econòmics la Colla Gegantera?
Bàsicament, a partir d'algunes subvencions, i sobretot, d'actes que puguem organitzar. Els socis, uns 170, també paguen una quota, encara que els menors de 18 anys, que són una cinquantena, n'estan exempts.
- Teniu previst tornar a organitzar la revetlla popular de Cap d'Any, com heu fet els darrers anys?
Doncs no, per que l'any passat no va acabar de sortir gaire bé. I clar, a Solsona, amb tants ambients de festa, alguna proposta no havia de poder funcionar. Hi vam posar tota la nostra il·lusió i les ganes per organitzar una festa, però la gent no va respondre, i es clar, ens vam enganxar els dits, i d'això la Colla encara se'n ressenteix, tot i que els primers anys havia anat molt bé.
- Ja esteu preparant la trobada bianual de gegants?
Tot i que la preparem amb temps, normalment no ens hi posem a treballar fins un anys abans. Amb les sortides que fem el primer any, i algunes del segón, lliguem les colles que participaran a la Trobada conjunta a Solsona. De totes maneres, la cosa encara està molt verda.
-Imagino que ja deveu estar escalfant motors pel Carnaval 2012?
Doncs sí. El primer assaig és d'aquí poques setmanes, el 14 de gener.
-Ara tenim un nou espai per acollir els actes de Carnaval, la sala Polivalent. Com a geganter, quina pista t'agrada més, la Xelsa de tota la vida, o la Polivalent?
A mi, personalment, m'agrada més l'ambient de Xelsa, però per ballar, és molt millor la sala Polivalent per que la rotllana la pots fer molt més gran, i el ballador no està tant pendent de la gent. A la Xelsa, en canvi, es nota molt més el caliu de la gent, però has d'anar més amb compte de no trepitjar ningú.
-I dels gegants del carnaval, quin o quins són els teus preferits?
Uff, és una resposta molt complicada. A mí, personalment, m'agraden molt el Tòful i el Xut, per que a més, hi disfruto molt fent-los ballar, ja que són els més animats.

 

Participació