Vandalisme a l’skatepark de Solsona

per Ramon Estany, Solsona | 15 de maig de 2017 a les 21:39 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 15 de maig de 2017 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.

Encara no està inaugurat, i l’skatepark de Solsona, situat al sector de la Cabana del Catedràtic, ja ha patit els primers actes vandàlics.

Un lector ens ha fet arribar les imatges, unes fotografies preses diumenge al matí, on es veu l'estat en qué va quedar un dels bancs, totalment desmanegat. Una visita a l'equipament aquest dilluns a la tarda, ha permés comprovar que les destrosses encara no s'havien reparat, i les fustes del banc seguien per terra, algunes trencades i partides, deixant al descobert afilades puntes de fusta. També s'ha de lamentar algunes pintades i grafittis, que comencen a degradar l'espai, que curiosament, encara no s'ha inaugurat oficialment.
Tampoc no s'ha privat l'accés als infants i joves, i aquests, omplen l'equipament amb els seus patins i jocs.
La construcció de la pista de skate, apta per a l’ús de monopatins, patins i bicicletes, correspon a la primera fase d’urbanització del parc urbà situat darrere el supermercat Mercadona, on s’hi concentraran diversos equipaments esportius a l’aire lliure. Primerament, s’hi ha realitzat un moviment de terres i s’hi han desplegat diverses xarxes de serveis en previsió de necessitats futures per al conjunt del parc. L’element estructural bàsic és el formigó armat i l’estructura més destacable són murs de contenció.


La pista principal, de 386 metres quadrats, està formada per una solera de formigó armat sobre la qual hi ha els diferents elements de la instal·lació (rampes i escales), construïts a base de murs d’obra de fàbrica i formigó, mentre que les cantoneres estan protegides amb elements metàl·lics. L’equipament inclou una zona de grades. L’execució d’aquesta primera fase d’urbanització del parc també ha suposat el condicionament de dos camins de sauló com a zona de passeig i lleure.
Aquesta obra, iniciada a final de l’any passat, va ser projectada per l’arquitecta Anna Maria Viladrich i va ser adjudicada a la constructora Cardona Casafont per un import de 72.292 euros, que ha estat finançada amb una aportació de Mercadona a través d’un conveni d’urbanització del 2014. L’acord establia aquesta col·laboració de l’empresa en la millora de l’entorn del sector de la Cabana del Catedràtic a canvi de la gestió per part de l’Ajuntament de les terres resultats de la construcció del centre comercial.   


La superfície total del parc urbà és de 3.340 metres quadrats. En fases posteriors, sense calendari en aquests moments i que es desenvoluparan en funció de la disponibilitat pressupostària, al mateix sector hi ha previst adequar un espai lúdic i de salut per a la gent gran, una pista de futbol sala, una altra de bàsquet d’una cistella i taules de ping-pong. Segons l’avantprojecte de què disposa l’Ajuntament, el conjunt de la urbanització està valorada en més de mig milió d’euros.

 

 

Arxivat a:
Municipis, skatepark
Participació