Gran interès de públic jove a la jornada de vinya i vi a Navès

per Redacció, 25 de novembre de 2011 a les 16:18 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 25 de novembre de 2011 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Assistents a la jornada Foto: Eva Farré

Una cinquantena de persones van assistir dimecres a la tarda a la Sala d’Esplai de Navès desprès de que fos necessari canviar-ne l’emplaçament per la gran quantitat de gent que s’hi va apuntar.
El públic, la majoria jove, era provinent del Solsonès i comarques veïnes, però també hi van acudir des de la Cerdanya o el Vallès Oriental. El perfil era molt divers: des de la gent del Pla de Bages, amb molta experiència i coneixement en varietats locals, fins als joves del Solsonès amb ganes i interès de recuperar la vinya a la comarca. Enmig, enòlegs i responsables de bodegues conegudes, restauradors i gent vinculada al turisme en el territori i pagesos que no han deixat de fer-se el vi de casa malgrat el pas del temps.
 
Les intervencions van anar d’acord amb el temps previst. La primera part va ser més generalista, presentada per la cap de l’Oficina comarcal del DAAM, Elisabet Brualla i l’explicació de les varietats tradicionals recuperades a les diferents zones de Catalunya per part de Lluís Giralt, tècnic de l’INCAVI. Desprès de la pausa En Toni Llongarriu i el Marcel Lleonard ens van explicar els avenços que estan fent en la coneixença i recuperació de vinya al Solsonès. Doncs tenim un gran valor en el territori que cal treballar i encara queda molt per conèixer a la comarca. Per acabar la Jornada, en Joan Soler, tècnic de la DO Pla de Bages, va fer la seva presentació tot fent un tast de les varietats recuperades en les que estan treballant, en total es van provar 5 vins provinents de 5 varietats.
 
Seguint la programació de les jornades tècniques dedicades als productes locals, el proper dimecres dia 30 es farà la jornada sobre El cultiu de la tòfona negra, on es visitarà una explotació tofonera i es coneixeran les dades bàsiques de la inversió en aquest cultiu, ens ho explicaran els experts en la matèria Daniel Oliach del CTFC i en Pere Muxí d’IBERTRUF. La jornada clourà amb un dinar al Restaurant Santa Llúcia on hi haurà plats amb tòfona. Per inscriure-us podeu fer-ho per telèfon 686514914 o per correu-e a efarre.aodl@gmail.com
 
Un moment de la presentació Foto: Eva Farré

 

Participació