La construcció de l’skatepark de Solsona es troba a la recta final

L’Ajuntament contracta un servei de vigilància per evitar que s’accedeixi dins el recinte abans de finalitzar-ne els treballs

per Aj Solsona, Solsona | 23 de març de 2017 a les 09:37 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 23 de març de 2017 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.

Les obres de construcció de l’skatepark de Solsona, situat al sector de la Cabana del Catedràtic, es troben a la recta final. De fet, ja només hi falten alguns acabats per poder-se inaugurar. Amb tot, fins que no finalitzin els treballs no hi està permès l’accés, com a mesura de seguretat, per evitar-hi incidents. Per aquest motiu, des d’aquesta setmana el consistori ha contractat un servei de vigilància diària.    

La construcció de la pista de skate, apta per a l’ús de monopatins, matins i bicicletes, correspon a la primera fase d’urbanització del parc urbà situat darrere el supermercat Mercadona, on s’hi concentraran diversos equipaments esportius a l’aire lliure. Primerament, s’hi ha realitzat un moviment de terres i s’hi han desplegat diverses xarxes de serveis en previsió de necessitats futures per al conjunt del parc. L’element estructural bàsic és el formigó armat i l’estructura més destacable són murs de contenció.

La pista principal, de 386 metres quadrats, està formada per una solera de formigó armat sobre la qual hi ha els diferents elements de la instal·lació (rampes i escales), construïts a base de murs d’obra de fàbrica i formigó, mentre que les cantoneres estan protegides amb elements metàl·lics. L’equipament inclou una zona de grades. L’execució d’aquesta primera fase d’urbanització del parc també ha suposat el condicionament de dos camins de sauló com a zona de passeig i lleure. Aquesta setmana l’alcalde, David Rodríguez, i la regidora d’Urbanisme, Obres Públiques i Serveis, Rosó Barrera, hi han fet una visita d’obres.

Aquesta obra, iniciada a final de l’any passat, va ser projectada per l’arquitecta Anna Maria Viladrich i va ser adjudicada a la constructora Cardona Casafont per un import de 72.292 euros, que ha estat finançada amb una aportació de Mercadona a través d’un conveni d’urbanització del 2014. L’acord establia aquesta col·laboració de l’empresa en la millora de l’entorn del sector de la Cabana del Catedràtic a canvi de la gestió per part de l’Ajuntament de les terres resultats de la construcció del centre comercial.   

Actuacions pendents

El consistori està treballant ara en la regulació de les normes d’ús del parc de patinatge i, entre els acabats que resten pendents, hi ha la col·locació de rètols amb algunes indicacions, com per exemple l’edat mínima amb què els usuaris podran accedir-hi sols, la recomanació d’ús d’elements de protecció i la prohibició d’entrar-hi amb menjar o begudes.
Entre les obres pendents, hi ha l’acabament del mur de formigó amb un passamà, arranjaments de jardineria i la col·locació de mobiliari urbà. Algunes actuacions, com per exemple la instal·lació de jocs infantils o una font d’aigua potable, es duran a terme progressivament, els propers mesos, i a través de la brigada municipal. També cal instal·lar-hi uns quants fanals per dotar l’espai d’un enllumenat específic. La part posterior de l’skatepark, limítrofa al carrer del Metge Cots, s’ha aplanat per deixar-la a punt per a adequar-hi un parc infantil i una pista de bitlles.   

Des d’aquesta setmana i almenys fins al 2 d’abril, un vigilant de seguretat controla que ningú no accedeixi a la nova pista les tardes dels dilluns a divendres i durant tot el dia els caps de setmana. Una vegada es retirin les tanques d’obra s’informarà els usuaris de la necessitat d’utilitzar elements de protecció. De moment no hi ha la data fixada d’inauguració d’aquest equipament reivindicat durant anys pel Consell d’Infants i Adolescents de Solsona.
La superfície total del parc urbà és de 3.340 metres quadrats. En fases posteriors, sense calendari en aquests moments i que es desenvoluparan en funció de la disponibilitat pressupostària, al mateix sector hi ha previst adequar un espai lúdic i de salut per a la gent gran, una pista de futbol sala, una altra de bàsquet d’una cistella i taules de ping-pong. Segons l’avantprojecte de què disposa l’Ajuntament, el conjunt de la urbanització està valorada en més de mig milió d’euros.

 

 

Arxivat a:
Societat, skatepark
Participació