La Fira del Trumfo i la Tòfona homenatja el productor Joan Orrit

per Redacció, Solsona | 12 de març de 2017 a les 17:43 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 12 de març de 2017 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.

La tretzena Fira del Trumfo i la Tòfona, celebrada aquest cap de setmana a Solsona, ha homenatjat aquest migdia al productor Joan Orrit i Malé (Montnou d’Odèn, 1931) amb el Premi Bufet. “És un reconeixement a la feina de tota una vida, a l’esforç de superació i a l’estima d’un territori”, ha conclòs la glossa pronunciada pel director de Solsonès Fires, Josep Caelles, a la sala de plens del consistori solsoní. Tal com ha dit l’alcalde, David Rodríguez, aquest guardó “intenta fer justícia a aquelles persones que més han treballat per arribar fins aquí en la producció, comercialització o promoció dels productes protagonistes de la fira”.

 

 


El col·lectiu de productors ha consensuat enguany que fos Joan Orrit, de Cal Tafarot, la persona homenatjada, ja que s’ha dedicat tota la vida al cultiu de la patata de muntanya del Solsonès i “no ha deixat cap dia de sortir a treballar”. De fet, encara ara continua aquesta dedicació. Per aquest motiu, “és un exemple més d’una generació de solsonins de la qual es pot aprendre molt”. I “en un context geogràfic de condicions extremes com el Montnou això encara té més mèrit”, ha dit David Rodríguez.

Actualment Joan Orrit viu a Solsona, però pràcticament a diari puja a Cal Tafarot a treballar la terra, tasca per a la qual té l’ajuda del seu únic fill, Lluís. En l’acte del Premi Bufet també hi ha participat el batlle d’Odèn, Pere Vilaginés, que ha estat l’encarregat de fer-li el lliurament.
L’alcalde solsoní ha aprofitat aquesta cita per felicitar el Consell Comarcal i Solsonès Fires “per l’excel·lent organització” de la Fira del Trumfo i la Tòfona i la creixent promoció que se’n fa, malgrat els condicionants econòmics. També ha agraït la confiança dels productors, una vintena de 64, entre les parades de trumfos i tòfones, i els artesans, que fan gran el certamen. Igualment, David Rodríguez ha destacat el rol de les entitats que contribueixen a nodrir el programa, com per exemple el Centre Tecnològic Forestal de Catalunya, Somriu a la Vida, el Gremi d’Hostaleria i l’Associació de Col·leccionistes de Plaques de Cava, entre d’altres.

 

 

Participació