Tresors per descobrir

per Redacció, Solsona, 9 de març de 2017 a les 16:55 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 9 de març de 2017 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.


Mil i un petits tresors que, poc a poc, amb les passes que recorren els nostres peus, anem descobrint a mesura que ens endinsem en caminets que condueixen, qui sap on? Aromes que poc a poc el nostre nas va captant a mesura que travessem diversos paratges plens de flaires diferents; pensaments  que ens deporten a imaginar històries meravelloses sobre cases destrossades, sobre cases que per alguns estan habitades per monstres... ppssstttt! És un secret.  Un gran ventall d'hipòtesis que giren al seu voltant, i que es van creant a mesura que els nostres peus deixen petjada en un camí fangós.

Potser ha caigut un meteorit i l'ha destruït?

Ostres, i s'hi s'ha posat foc i s'ha cremat?

No! ha caigut perquè no hi viu ningú.

O simplement l'han destruït.

Un munt de pedres que a mesura que caminem es converteixen en minerals. En pedres valorades per nosaltres és clar, colors infinits, formes divergents, algunes brillen, d'altres no... moltes variants que els infants van analitzant en el seu pas.  Alguns,  bocabadats, es pregunten si una roca que han trobat és una roca volcànica.

Per què creieu que es tracta d'una roca volcànica? Goita, té molts foradets!
Simplement el fet de sortir a l'entorn ens depara un munt de preguntes, unes ganes impressionants de descobrir, d'experimentar, de recollir petits tresors que per alguns tenen un gran significat. Mirades d'infants que reflexen el benestar, la il·lusió i les ganes de compartir una petita passejada; rostres que desvetllen que aquesta petita passejada  es converteix en un gran moment, un gran moment  en el que deixen volar la imaginació, per crear i muntar històries fantàstiques on els infants esdevenen petits protagonistes, com si d'un conte es tractés.  
Després d'un petit instant, només ens queda el record d'un moment en què plegats hem gaudit d'estar junts, de compartir anècdotes  i  unes fotografies que il·lustren  mirades plenes de plaer,  de joia, de comprensió i expressions que omplen el nostre cor amb rialles i somriures.

 

Arxivat a:
Societat, El Vinyet
Participació