Llum verda definitiva al reglament del mercat de Solsona que obliga a retirar els vehicles dels marxants

El Ple municipal desestima l’al·legació firmada per 55 paradistes, atès que ja s’havia consensuat la proposta amb el col·lectiu

per Aj Solsona, Solsona | 30 de gener de 2017 a les 21:25 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 30 de gener de 2017 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.


El nou reglament del mercat de Solsona obligarà els marxants a retirar la furgoneta del costat de la parada, de manera que els comerços de la zona guanyaran visibilitat. Divendres el Ple municipal va aprovar definitivament la normativa per unanimitat. Es desestimen, així, les dues al·legacions, una de les quals tenia el suport de 55 paradistes, que demanaven anul·lar l’article que fa referència a aquesta qüestió per poder continuar estacionant al costat de la parada.


L’alcalde, David Rodríguez, va afirmar que “l’al·legació no està argumentada”. A més, el reglament ja es va consensuar amb representants dels paradistes i, si bé inicialment no es preveien excepcions, “es van recollir les seves aportacions i es va incloure la proposta que els marxants poguessin tenir el vehicle darrere la parada els mesos de més fred, gener i febrer, i en dies de mal temps”. Després d’arribar a aquesta entesa, l’alcalde considera que “ara no tenia sentit canviar-ho”. “Creiem que estèticament el mercat hi guanya i, pensant en els establiments de la zona, és positiu que l’àmbit del mercat estigui net de vehicles”, rebla Rodríguez.

El grup municipal del PDECat s’alinea amb l’executiu en aquest punt, en tant que considera positiu per al comerç local que es pugui endreçar l’àmbit del mercat, al mateix temps que s’hi guanya en seguretat, ja que la presència de furgonetes pot representar un perill per als vianants. També Alternativa per Solsona-CUP va votar favorablement a la desestimació de l’al·legació, argumentant que el text de la normativa tal com es planteja havia estat fruit d’una entesa dels diferents sectors.

 

Arxivat a:
Economia, mercat, reglament
Participació