La població estrangera de Solsona es redueix prop d’un 8 per cent

La ciutat enceta l’any amb 9.065 habitants, un 0,4 per cent menys que fa un any

per Redacció , Solsona, 30 de gener de 2017 a les 14:15 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 30 de gener de 2017 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.

Vista aèria de Solsona Foto: AJ Solsona


La població estrangera de Solsona ha minvat un 7,9 per cent en un any i se situa en 1.271 persones, una xifra que representa el 14 per cent del total dels ciutadans empadronats. Aquesta és la variació més acusada del padró municipal actualitzat a 1 de gener d’enguany, en el qual hi ha un total de 9.065 habitants, un 0,4 per cent menys respecte del 2016.

A Solsona hi conviuen actualment fins a 44 nacionalitats estrangeres. El perfil majoritari d’aquests ciutadans deixa de ser el marroquí, que ha disminuït en 120 persones i representa el 41,5 per cent del total de la població immigrant. Tal com va destacar l’alcalde, David Rodríguez, en el Ple de divendres, la població de l’Europa de l’Est ha guanyat pes, amb els romanesos com a col·lectiu majoritari (416), seguits dels búlgars (52) i els ucraïnesos (46).
Segons es constata des del Pla de Ciutadania i Immigració del Consell Comarcal, aquest descens es deu bàsicament a dos factors. D’una banda, al fet que ciutadans d’origen estranger hagin aconseguit la nacionalitat espanyola per residència i, de l’altra, a què a molts l’obtenció de la nacionalitat els hagi obert les portes a treballar a altres països europeus, principalment França, Bèlgica i Alemanya.  

L’alcalde també destaca el creixement vegetatiu experimentat el darrer any, amb un total de 116 naixements, 40 més que defuncions. “Aquesta diferència només és comparable a la del 2011”, remarca. A banda d’aquesta dada, per segon any consecutiu la població femenina, amb 4.582 dones, continua sent superior a la masculina, de 4.483 homes.

 

Participació