Ha mort Mn. Joaquim Calderer

Solsona perd un prestigiós estudiós del patrimoni artístic

per Ramon Estany , 11 de novembre de 2011 a les 10:53 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 11 de novembre de 2011 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Mn. Calderer, treballant al Mural del Sant Dubte, a la parròquia de Sant Cugat d'Ivorra Foto: Fermí Manteca 

Ahir dijous a la tarda va morir a l'hospital de Sant Joan de Déu de Manresa el sacerdot diocesà de Solsona, Mn. Joaquim Calderer. Havia estat director del Museu Diocesà de Solsona i Delegat del patrimoni artístic del Bisbat. Descansi en pau.
La capella ardent queda instal·lada a l’església del Seminari de Solsona a partir d’avui dia 11, al matí. L'enterrament serà el dissabte, dia 12, a 2/4 de 4 de la tarda a la Catedral de Solsona.

Joaquim Calderer i Serra era nascut a la Plana (Avià, Berguedà) el 28 de desembre de 1929. Va estudiar al Seminari de Solsona i fou ordenat sacerdot per Monsenyor Tarancón l'any 1953.
 El 1953 va ser destinat a Càceres com a vicari i també professor de l'escola de l'església. El 1956 fou destinat a Maçaners (Lleida) i el 1959 a Sant Salvador de la Vedella (Barcelona), on a més era professor a l'escola pública.

 El 1981 rebè l'encàrrec de la direcció del Museu Diocesà i Comarcal de Solsona i delegat per al Patrimoni Artístic.
 El 2005 es jubilà com a director del museu i actualment es dedicava només a la Delegació.
 El 20 d'octubre de 2010 va ser elegit acadèmic corresponent per Solsona (Lleida) de la Reial Acadèmia Catalana de Belles Arts de Sant Jordi, aprovant així la proposta en el seu dia presentada pels acadèmics de número Jordi Bonet i Armengol, Josep Bracons i Clapés, Josep Guitart i Duran, i Pilar Vélez i Vicente.
 
(Arxiu) Mn. Calderer, al costat del president Pujol, el dia de la inauguració del Museu Diocesà i Comarcal de Solsona, l'any 1983 Foto: Museu Diocesà i Comarcal de Solsona

 

Participació