Territori de Masies programa una sessió per recuperar la memòria popular dels antics camins de transhumància

Veïns i veïnes de la zona donaran a conèixer in situ diferents aspectes de quan les migracions de bestiar eren freqüents, visitant un dels antics vials ramaders del Baix Solsonès

per Redacció , Solsonès, 13 de desembre de 2016 a les 08:29 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 13 de desembre de 2016 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.

Ramat d'ovelles a Biosca


Territori de Masies ha programat una nova edició dels anomenats “Racons Vius”, una iniciativa que pretén posar en valor el patrimoni de de l'antiga vida a pagès al Baix Solsonès i entorn. En aquest cas, es recuperarà la memòria popular d'un dels antics camins ramaders que passaven per la comarca. De la mà de gent del territori es donaran a conèixer diferents aspectes i històries d'aquests camins, molt transitats antigament, quan la transhumància era freqüent per les migracions estacionals: els ramats anaven a passar els estius a la muntanya i, amb els primers freds, baixaven a la plana.

La sortida es farà diumenge, 18 de desembre i el punt de trobada serà el Santuari del Miracle, a 2/4 d'11 del matí. Des d'allà els participants s'organitzaran entre els vehicles privats per anar fins a l'antic camí ramader que es donarà a conèixer. Les inscripcions es poden fer per correu electrònic, a informacio@territoridemasies.cat o bé per telèfon, al 672 491 223.
 

Xaix que pasturen al Baix Solsonès


 

 

Participació