Marc Santaeularia: «Si els saps trobar, el Solsonès té llocs molt bonics per fer fotografies»

Marc Santaeulària (Solsona, 1996) és un jove apassionat per la fotografia que el proper 16 de desembre inaugura a la Biblioteca de Solsona una exposició de 14 imatges del Solsonès que porta per nom "El Solsonès, Paradís Natural"

per Ramon Estany, Solsona, 2 de desembre de 2016 a les 09:41 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 2 de desembre de 2016 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.

Marc Santaeulària Foto: Ramon Estany


-Marc, quan vas iniciar-te al món de la fotografia?

Quan jo feia 4art d'ESO, cap als 15 anys. Em va entrar la dèria de fer videos amb el mòbil. I vaig començar a aprendre'n tot mirant tutorials al youtube, i un 8 de febrer del 2012, em vaig comprar la meva primera càmera reflex, una Canon EOS 550D. I amb aquesta càmera vaig començar a endinsar-me en el món de la fotografia.
Vaig començar fent retrats a amics i, després vaig acabar descobrint una vessant de la fotografia que m'apassiona, la fotografia de paisatge.
 Jo concebo la fotografia de paisatge com una forma de vida, mentre algúns dormen, jo surto de casa i condueixo dues hores per fer una simple foto d’una sortida de sol des del pic d’una muntanya. Mentre algú mira la tele, jo estic buscant noves localitzacions i planejant properes fotografies. Mentre tothom surt de festa, jo estic darrera la càmera creant alguna cosa més que una simple foto, intentant crear el que la gent anomena “Art“, i això, a mí, particularment, em dóna un valor molt especial a les meves fotografies.
 

Foto: Marc Santaeulària


-Com selecciones el paisatge o l'escena que retrataràs?
Em fonamento en moments molt puntuals de llum, com una sortida o una posta de sol o de lluna, la Via Làctea. Escullo moments molt específics de llum, amb nuvols rogencs, i també moltes vegades faig fotos a plena llum del dia, i time-lapses.
-Et consideres de formació autodidacta. Has fet algun curs de fotografia?
Des que vaig començar, als 15 anys, tot ha sigut formació totalment autodidacta: mirar tutorials per internet, descarregant-me manuals de cursos online, etc.
-T'agradaria dedicar-te professionalment a la fotografia?
Ara per ara, és una afició molt sèria, però en un futur no molt llunyà m'agradaria certament que fos una professió per a mí.
-El Solsonès té bons llocs per fer fotografies?
Si els saps trobar, sí, té llocs molt bonics
-Els darrers anys ha crescut l'interés per la fotografia a Solsona. Que et sembla?
Em sembla totalment bó, però jo veig molts fotògrafs que ho tenen com a afició, i molts pocs que ho tinguin com a professió. Penso que dedicar-s'hi professionalment és molt difícil i requereix molt temps.
 

Foto: Marc Santaeulària


-Parlem de l'exposició que podrem veure, d'on va sorgir la idea?
 L’idea d’aquesta exposició va sortir de la meva inquietud de buscar llocs nous, de buscar llocs coneguts, però amb llums mai vistes, va sortir de les meves ganes de captar llocs i moments únics…
 Aquesta exposició surt des de la meva més íntima estima del Solsonès i del seu entorn. M’encanta perdre’m pels seus boscos, per els seus rius i rieres, perdre’m de nit per les muntanyes i veure sortir el sol als meus peus.
El màxim propòsit d’aquesta exposició es vendre les fotografies que he anat fent aquests anys en la naturalesa que envolta el solsonès, de nit i de dia.
- Quins detalls hem de tenir en compte sobre aquesta exposició?
L’exposició està formada per 14 fotografies d’alta qualitat del Solsonès, preses sempre respectant la natura que ens envolta.
Es durà a terme en el Saló de les Homilíes d’Organyà de la biblioteca de Solsona des del 16 de Desembre fins al 15 de Gener. Tot un mes per gaudir de l’esplendor de la part més natural del Solsonès.
Les fotografies estan imprimides sobre un acabat en Metacrilat per una exel·lent qualitat d’imatge i el punt espectacular, característic del Metacrilat.
El tamany de les fotografies és de 75×50 en format 2/3 i en 90×50 en format 16/9. Són unes fotografies que es podran adquirir per aquells a qui puguin interessar.
-T'ha costat molt triar les 14 fotografies de l'exposició?
Uf, doncs sí. Vaig trigar unes setmanes a triar-les bé. Vaig fer una primera tria de 30, i vaig anar descartant. Sempre penso que és millor qualitat que quantitat. 14 fotos està bé, per qué no són moltes ni poques.
-Tinc entès que has editat un calendari amb les imatges de l'exposició?
L’exposició es durà a terme per les festivitats de Nadal, així que he decidit posar a disposició de la persona que vingui a visitar l’exposició, tenir totes les fotografies, impreses en un calendari modern i molt colorit, per disfrutar del Solsonès tot l’any.
Es podrà adquirir el Calendari en la mateixa exposició, durant les hores que estigui oberta, jo estaré present per donar la còpia.
És un calendari d’altíssima qualitat, imprés en un tamany A3 per que es pugui disfrutar de les fotografies com cal, i tenir-lo penjat a casa i gaudir dels colors.
-Vols afegir alguna cosa més?
M'agradaria donar les gràcies, primer de tot, a l'ajuntament de Solsona, que fa més d'un any que van confiar en la idea i em van cedir l'espai, i també a la Biblioteca de Solsona pel tracte rebut, i a totes les persones que hi han col·laborat.
 

 

Participació