Albert Caelles, nou president de la Colla Gegantera del Carnaval

per Ramon Estany , Solsona, 1 de desembre de 2016 a les 21:59 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 1 de desembre de 2016 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.

Albert Caelles, en una sortida dels Gegants Bojos


Dissabte passat, la Colla Gegantera del Carnaval va celebrar l'assemblea de socis, en la que un dels punts centrals va ser la renovació de junta i presidència, com marquen els estatuts, cada dos anys.

Es presentaven dues candidatures, la fins ara encapçalada per Sergi Castaño, i una nova, amb l'Albert Caelles al capdavant.
Feta la votació, va resultar guanyadora la candidatura de l'Albert Caelles (Solsona, 1990), amb la següent composició: Albert Caelles (president) David Martínez (vicepresident) Toñi Jordan (secretaria) Anna Seuba (tresorera) Marc Cutié (responsable de socis) Gerard Cases (responsable de continguts multimèdia) Montse Badia (responsable de trobades) Arnau Torrents (responsable de músics) Marc Caelles i Josep Rafart (responsables de gegants) Migue Ferrer (responsable de material i barres) Mireia Colell (responsable d’arxiu).

Entre els objectius que es proposa la nova Junta éstà l'apropar els gegants, que la gent perdi la por de posar-s'hi a sota. Per Caelles, "el bonic fora que no haguessin de repetir sempre els mateixos balladors al Carnaval".
Un tema que estudiarà la seva viabilitat la nova Junta és la possibilitat d'optar o no a Ciutat Gegantera 2017. Per Caelles, aquesta és una proposta que va avançar l'anterior Junta i que la nova no veu clar, després d'haver-ne parlat amb altres ciutats. Per Caelles, "és molt més que una trobada, mou molta gent, i s'ha de fer molt bé". A més ser ciutat Gegantera vol dir que durant un any la ciutat acull els dos gegants de l'Agrupació i els ha de treure sempre en totes les sortides.

Caelles defineix els objectius de la Colla Gegantera en conservar, promoure i fer conèixer els gegants i la festa fora de Solsona, per això, té molt clar que "el que hem de mirar és anar a llocs on no s'hi ha anat mai, no repetir les sortides".
Sobre les rèpliques infantils dels gegants de Carnaval, Caelles ho veu molt bé, per que "tenint totes les figures en petit ens assegurem que els nens de petits s'aficionin a fer ballar els egants".
Per acabar, el nou president anima a tothom a que després de Nadal vingui als assajos de Carnaval i provi de fer els ballets. 

 

Participació