L'estelada acompanya a Mn. Manel Guiu en el seu darrer viatge

per Ramon Estany, Solsona | 1 de desembre de 2016 a les 15:47 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 1 de desembre de 2016 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.

Una estelada cobria el fèretre amb les despulles mortals de Mn. Guiu Foto: Ramon Estany


Aquest dijous al matí, la Catedral de Solsona ha acollit el funeral per Mn. Manel Guiu i Roca, prevere del bisbat de Solsona. Ha estat una cerimònia presidida pel bisbe, Xavier Novell, i concelebrada per bona part del presbiteri diocesà.

Familiars, i fidels de les parròquies que havia tingut Mn. Guiu, i molt especialment de Clarà, han volgut acomiadar un capellà molt estimat, que apreciava la música i la terra, en especial Catalunya.
Per voluntat de Mn. Manel, no s'ha llegit l'habitual ressenya amb els càrrecs i parròquies que ha tingut al llarg dels anys, però sí s'ha recordat que va ser rector de Lladurs, La Llena, Timoneda. També un temps de Miravé, i va servir a Sorba, Sagàs, Sant Climenç, Madrona, Perecamps, i d'una manera especial, la seva darrera parròquia, Clarà, on ha estat enterrat.

També hem de destacar que enttre el 1989 i el 1990 va exercir d'administrador apostòlic de la Diòcesi de Solsona, després de la mort de Mons. Miquel Moncadas, i abans del nomenament del bisbe Deig.
Un cop ha finalitzat l'ofici religiós, i en el moment que sortia de la Catedral el fèretre de Mn. Manel Guiu, un familiar l'ha cobert amb una estelada.

 

El bisbe ha rebut les despulles de Mn. Manel Guiu a l'arribada a la Catedral Foto: Ramon Estany

 

Participació