L'entrevista

Ferran Castells: «Quan acabi el Batxillerat la meva intenció és estudiar cine»

Aquest dissabte 3 de desembre a les 6 de la tarda, al Tatrau Teatre, s'estrenarà la darrera pel·lícula del jove realitzador solsoní Ferran Castells, STORM

per Ramon Estany, Solsona, 30 de novembre de 2016 a les 19:09 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 30 de novembre de 2016 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.

Fotograma d'Storm


Una nit d'octubre una tempesta cobreix tot Catalunya. La Carla, la Judit, l'Emma, en Sergi i l'Arnau han quedat per celebrar un aniversari, però no tot surtirà com ells esperaven en veure el temporal que els espera els quins surtin de casa. Aquest és l'argument de la pel·lícula Storm, obra del jove Ferran Castells (Solsona, 2000), estudiant de 1er de batxillerat i que es podrà veure en estrena aquest dissabte 3 de desembre a les 6 de la tarda al Tatrau Teatre.

(Arxiu) Ferran Castells Foto: Ramon Estany


Quan vas començar a interessar-te pel món del cinema?
Des de als 6 anys, que vam començar a filmar petites històries al garatge de casa meva, que m'interessa el món del cine, però no va ser fins a Dragònia que vam comprendre que era fer una pel·lícula de debò i la dificultat va augmentar. 

De fet has creat una productora de cine, Produccions Teixons, , quantes pel·lícules has fet  amb aquesta productora
Amb Produccions Teixons hem filmat tres pel·lícules, que són les de Dragònia i Storm, a part quan eram petits vam filmar una sèrie que va tenir cinc capítols i vam començar diverses pel·lícules però que no vam acabar mai.


 T’agradaria de dedicar-te professionalment al cinema?
Oi tant, quan acabi el Batxillerat la meva intenció és estudiar cine però no acabo de tenir la branca definida, no se si m'agradaria més fer direcció, guió, càmera... totes m'agraden bastant i m'ho passo bé fent-les.
 

Fotograma d'Storm


Que és el més complicat de fer una pel·lícula?
El més complicat és trobar els dies per gravar. És molt complicat trobar un dia en que tota la gent pugui venir, amb les vacances sempre hi ha gent a fora, i a part quan em decidit el dia sempre surten alguns inconvenients que fan que no poguem rodar.

D’on surt la idea de STORM? Com comença? On està ambientada? Té alguna cosa en comú amb l'anterior film, Dragònia
Storm se'm va acudir un dia que estava a Palamós tancat al pis perquè plovia. No podia surtir a fora i se'm va acudir aquesta història sobre unes fortes pluges. La història comença amb la festa d'aniversari de la Judit (Maria Solé) i està ambientada al més d'octubre. La pel·lícula no té res a veure amb l'anterior, passa a la Terra, és tot normal i no hi ha gent dolenta.

Els guions els has escrit tot sol?
Sí, hi ha dies que em ve la inspiració i em poso a escriure i llavors no puc parar fins que no el tinc acabat. Hi ha uns quants guions que he fet que m'agradaria fer-los però que són inviables, si de cas més endavant.

Quins actors has fitxat per 'Storm"'?
Vaig agafar els actors que em complien més amb l'horari i els dies de rodatge, de fet el guió ja el vaig escriure pensant amb els actors que l'haurien de representar.

Teniu algun projecte nou? Una idea per a una nova pel·lícula?
Hi ha moltes idees per fer però tenim poc temps per fer-les. Dubto que poguem tornar a fer una pel·lícula com les que em fet aquests anys però alguna cosa farem.

 

Participació